Συναγερμός! Έκλεισαν Αμερικανική Πρεσβεία και Προξενεία στην Τουρκία: «Αμερικανοί και άλλοι ξένοι είναι στόχοι»

Μοιραστειτε το

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα σήμανε με γραπτή ανακοίνωσή της προειδοποίηση-συναγερμό ασφαλείας για σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία με στόχο Αμερικανούς διπλωμάτες και πολίτες, όπως και πολίτες άλλων ξένων κρατών.

Σύμφωνα με το Tribune, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας, η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία «έχει λάβει αξιόπιστες αναφορές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον πολιτών των ΗΠΑ και αλλοδαπών υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένων εναντίον του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ, καθώς και ενδεχομένως άλλων τοποθεσιών στην Τουρκία.

»Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κτιρίων γραφείων ή εμπορικών κέντρων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλες οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης Αμερικανών πολιτών, εκδόσεων βίζα σε όλες τις υπηρεσίες της διπλωματικής Αποστολής των ΗΠΑ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Πρεσβείας στην Άγκυρα, του Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, των Προξενείων στα Άδανα και στη Σμύρνη, τέθηκαν προσωρινά σε αναστολή εργασιών.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού πολιτών με τις αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες αναβάλλονται και θα ειδοποιηθούν μέσω email ποτέ θα μεταφερθούν.

Η Πρεσβεία συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να γνωρίζουν το περιβάλλον που κινούνται, να τελούν σε εγρήγορση σε τοποθεσίες που συχνάζουν ξένοι και να παρακολουθούν τις ειδήσεις στα τοπικά Μέσα.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...