Συνέχεια στην κόντρα Σταϊκούρα με Τσακαλώτο-Αχτσιόγλου για την ανάπτυξη

Μοιραστειτε το

Αντιπαράθεση μεταξύ των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ και του υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προκάλεσαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς, με την επικαιροποίηση των στοιχείων για το παρελθόν, έκανε λόγο για «αναπτυξιακή υστέρηση της Ελλάδας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – περίοδο στη διάρκεια της οποίας η Ευρώπη αναπτυσσόταν με γρήγορους ρυθμούς».

«Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στερείται κάθε επαφής με την πραγματικότητα», είχε σχολιάσει χθες η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε απάντηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα:

«Παραθέτω πίνακα και το αντίστοιχο διάγραμμα, με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ, για την πορεία της μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και της μέσης επίδοσης των χωρών της Ευρωζώνης, για την περίοδο 2001 έως 2019.

Και τούτο γιατί ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, με τις ατεκμηρίωτες προκάτ αξιολογήσεις τους προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα και αποκλειστικά να υπηρετήσουν πολιτικές-κομματικές στοχεύσεις.

Όμως, οι αριθμοί μιλάνε με σαφήνεια.

Δεν επιτρέπουν στρεψοδικίες.

Αποκαλύπτουν τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτε, ούτε για το παρόν ούτε για το παρελθόν της.

Μπορούμε να πάμε δε, όσο πίσω επιθυμούν.

Προς το παρόν αυτά».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...