Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – Σε εξέλιξη η διαδικασία

Μοιραστειτε το

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την 3η ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Λίγο πριν από τις 17:00 ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00 το βράδυ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους, πολλοί εκ των οποίων τον σταμάτησαν για να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν και να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες.

Τσακαλώτος κατά Πολάκη: Δεν είναι δουλειά μου να κατηγορώ τους συντρόφους από το Facebook

Με μία απάντηση στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, ξεκίνησε την τοποθέτηση του στο 30 Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι το κόμμα δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα κεντροαριστερό μόρφωμα, αλλά να διατηρήσει την αριστερή του ταυτότητα, ενώ εναντιώθηκε και στις καταστατικές αλλαγές που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για στελέχη που πρέπει να λογοδοτούν «σε πραγματικά όργανα».

«Δεν υπήρχε η ημέρα που η διαπραγματευτική ομάδα, να μην πάλευε κάθε μέρα για τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος δεν μου έδωσε εντολή να φτιάξω το αριστερό μου προφίλ, ούτε μου έδωσε εντολή να έχω ένα facebook για να κατηγορώ τους άλλους συντρόφους που δεν θεωρώ αριστερούς σαν εμένα», είπε απαντώντας στον Π.Πολάκη.

Ως προς τις επικρίσεις για το «μαξιλάρι», ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «ακούω ότι δεν έπρεπε να αφήσουμε 38 δις “μαξιλάρι”, αλλά 30. Δεν μπορούσε να γίνει αυτό, είχαμε περιορισμούς στους δημοσιονομικούς στόχους, αν αφήναμε 30 δις, τα υπόλοιπα 8 δεν θα πήγαιναν στη κοινωνία, θα έμεναν 30. Δεν το αφήσαμε στη ΝΔ, αλλά στον ελληνικό λαό».

«Όχι» στην Κεντροαριστερά

«Ποιος είχε δίκιο στα πέτρινα χρόνια;», αναρωτήθηκε ο άτυπος επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας.

«Αυτοί που λέγανε δεν πειράζει να ελαστικοποιηθεί η εργασία ή εμείς που λέγαμε ότι θα δημιουργήσει ανισότητες. Ποιοι είχαν δίκιο; Αυτοί που έλεγαν ότι το κράτος θα πρέπει να κάνει μόνο ότι δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας ή εμείς που λέγαμε ότι πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη».

«Συμφωνούμε με το να απευθυνθούμε από το κέντρο ως τα αριστερά της Αριστεράς. Ακόμα και σε δεξιούς εργάτες. Αλλά δεν έχει σχέση μόνο το που απευθύνεσαι, αλλά ποιος είσαι εσύ, η ταυτότητα σου. Η αριστερά για να παραμείνει αριστερά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις. Γιατί ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Ξέρει ποιος λέει πράγματα για να βγει και ποιος θέλει να βγει για να κάνει πράγματα», είπε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από μερίδα συνέδρων στη σάλα.

Τι κόμμα θέλουμε

Ως προς την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως είναι γνωστές οι απόψεις του για τις προτάσεις του προέδρου (σ.σ. είναι απέναντι). «Υπάρχουν στιγμές που οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Είναι στο χέρι της πλειοψηφίας να κερδίσει, αλλά να προχωρήσει μαζί με εκείνους που είχαν διαφορετική άποψη. Χωρίς χαρακτηρισμούς. Όχι να λένε ότι θέλουμε τις καρέκλες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το κόμμα πρέπει να έχει διαβούλευση. Θέλουμε μέλη που θα συζητάνε, όχι μόνο θα ψηφίζουν. Θέλουμε και στελέχη που θα λογοδοτούν σε πραγματικά όργανα, όργανα που να έχουν ρόλο. Υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να κάνεις κινήσεις εντυπωσιασμού. Και αυτό το έχει ο Αλέξης. Υπάρχει όμως και η δουλειά “μυρμηγκιού” και εμείς αυτό δεν το κάναμε το 2019. Δεν είχαμε σχέδιο να απευθυνθούμε στο νέο προλεταριάτο», είπε κλείνοντας την ομιλία του, ασκώντας κριτική στον τρόπο δράσης του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος κατά Πολάκη: Δεν είναι δουλειά μου να κατηγορώ τους συντρόφους από το Facebook

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...