Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Με λυμένα χέρια προχωράει ο Τσίπρας στην επόμενη ημέρα

Μοιραστειτε το

Την απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα επικύρωσε και επίσημα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί των καταστατικών αλλαγών που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το σώμα των συνέδρων αποδέχθηκε τις εν λόγω αλλαγές με ποσοστό που αγγίζει το 73.4%, λύνοντας έτσι τα χέρια του για την επόμενη ημέρα.

Αν και το αποτέλεσμα έμοιαζε προδιαγεγραμμένο κιόλας από τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων -καθώς οι «προεδρικοί» είχαν κερδίσει με άνεση την πλειοψηφία- το ποσοστό των συμμετεχόντων που έδωσε τη συγκατάθεση του για να προχωρήσει η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση, είναι εντυπωσιακό.

Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή 15 Μαΐου, τα υπάρχοντα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να εκλέξουν το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή που θα αριθμεί 300 άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος. Δικαίωμα να επιλέξουν αρχηγό θα έχουν και όσοι εγγραφούν μέλη τις επόμενες ημέρες, ακόμα και την ώρα που θα διεξάγεται η ψηφοφορία.

Για «σαφή εντολή για μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών στη ζωή και στις αποφάσεις του κόμματος», έκανε λόγο κορυφαία κομματική πηγή, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα. Μάλιστα, για να μην υπάρξει κάποια παρερμηνεία των λεγομένων του, προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στο μέλλον, βγαίνοντας ενωμένο από τη διαδικασία.

Η ίδια πηγή, σχολιάζοντας την απουσία σχεδόν 1.000 συνέδρων από την ψηφοφορία, υποστήριξε ότι υπήρξαν περίπου 500 αδιάθετες κάρτες, κάτι που γνώριζαν εδώ και περίπου 40 ημέρες ότι θα συμβεί εξαιτίας του μεγάλου κόστους που θα συνεπάγονταν ένα ταξίδι στην Αθήνα, εν μέσω δραματικής ακρίβειας.

Επίσης, αρκετοί ήταν οι σύνεδροι από την περιφέρεια που αποχώρησαν για τον ίδιο λόγο μετά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, ενώ η πανδημία χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες αρκετούς από τους συμμετέχοντες, ανάμεσα τους και τρία μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής.

Η τρίτη ημέρα του Συνεδρίου κύλησε ακριβώς όπως και η δεύτερη, χωρίς πολλές εντάσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών στήριξε πλήρως τον αρχηγό τους, ενώ τα στελέχη της «Ομπρέλας», αν και άσκησαν σκληρή κριτική σε κάποιες περιπτώσεις, υπογράμμισαν και αναγνώρισαν χωρίς υποσημειώσεις τον καταλυτικό ρόλο του προέδρου του κόμματος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας, πλέον, τα χέρια του «λυμένα» και με τη βούλα του Συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να καταστήσει τη διαδικασία επανεκλογής του -γιατί περί αυτού θα πρόκειται στην πραγματικότητα- ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, που επί της ουσίας θα έλθει να προσδώσει ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σαρωτική επικράτηση Τσίπρα – Με 73.4% πέρασε η εισήγησή του

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...