Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Ν. Χριστοδουλίδη

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται σήμερα στη Λευκωσία όπου  συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και είχε συνομιλίες με τον ομόλογο του  Νίκο Χριστοδουλίδη για συντονισμό των ενεργειών ενόψει της συνόδου κορυφής και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα συγκληθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Αμέσως μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας προέβησαν σε δηλώσεις.

Η Αθήνα παραμένει αμετακίνητη στη θέση, πως η Τουρκία έμπρακτα θα πρέπει να δείξει ότι επιθυμεί πραγματικά να οδηγηθούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση για να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία θα κριθεί όταν υπάρξει ένας χρονικός ορίζοντας στον οποίο η Άγκυρα θα αποφύγει προκλητικές ενέργειες.

Επίσης, από τη Λευκωσία όπου θα βρίσκεται, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην 27η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ και αργότερα στη διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Mediterranean Dialogues (MED), που βρίσκεται υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών. Σε ό,τι αφορά την Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, οι εργασίες της θα εστιασθούν στην προώθηση του διαλόγου για θέματα ασφαλείας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή των χωρών-μελών του Οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.ert.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα