Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Μοιραστειτε το

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας , στην διάρκεια της οποίας ο Γραμματέας

του Π.Σ της ΛΑ.Ε και ο επικεφαλής του κινήματος της Ανυπότακτης Γαλλίας , είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση σε Ελλάδα, Γαλλία και Ευρώπη.

Ο Παν. Λαφαζάνης εξέθεσε τις εκτιμήσεις της ΛΑ.Ε για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας καθώς και τις προτάσεις της για μια θετική διέξοδο που σημαίνει ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και του σημερινού μνημονιακού πολιτικού σκηνικού, την έξοδο από την ευρωζώνη και την ρήξη με την ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματοςανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο J.-L. Mélenchon αναφέρθηκε ειδικότερα στα νέα και πρωτότυπα χαρακτηριστικά του κινήματος της Ανυπότακτης Γαλλίας, τόνισε τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της ευρωζώνης και της ΕΕ και ανέλυσε την στρατηγική του για ένα διαφορετικό μέλλον της Γαλλίας και της Ευρώπης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην συστηματική ανταλλαγή απόψεωνόλων των δυνάμεων που επιδιώκουν μια διαφορετική ευρωπαϊκή πορεία.

Σε δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε την χαρά του που του δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον φίλο και σύντροφο, όπως είπε, J.-L. MélenchonΟ Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «ο J.-L. Mélenchon εκφράζει μια ελπίδα όχι μόνο για την Γαλλία αλλά και για την Ευρώπη, ενώ είναι ο ηγέτης που έχει εκφράσει όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα κρίσιμα χρόνια. Ο Mélenchon αντιπροσωπεύει την Γαλλία που αγαπάμε».

Ο Παν. Λαφαζάνης είπε ακόμα ότι «η ΕΕ έχει χρεοκοπήσει και δεν έχει μέλλον. Αυτό δείχνει, είπε, η νεοαποικιοποίηση της Ελλάδας και η συνέχιση της ελληνικής τραγωδίας. Αυτό δείχνει η αδυναμία της ΕΕ να αποτρέψει και τώρα να διαχειριστεί το BrexitΑυτό δείχνει επίσης η αδυναμία της να παρέμβει εποικοδομητικά στην Καταλονία, παρά μόνο καλύπτοντας πλήρως την αυταρχική πυγμή του Φρανκισμού του RajoyΑυτήν την ώρα χρειάζεται συμμαχία των λαϊκών τάξεων σε Ελλάδα, Γαλλία και όλη την Ευρώπη για να σαρωθούν ευρωζώνη και ΕΕ και τα κατεστημένα κέντρα που επικυριαρχούν σε αυτές. Η Ευρώπη μπορεί να έχει μέλλον, μέλλον, όμως, δεν έχουν η ευρωζώνη και η ΕΕ».

Ο J.-L. Mélenchon στις δηλώσεις του, αφού τόνισε ότι είναι στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, είπε ότι «στόχος της παρουσίας του στην χώρα μας είναι να συναντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που ανησυχούν για το μέλλον της Ευρώπης και οι οποίες θέλουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα για το μέλλον της. Για αυτό εργαζόμαστε, για ένα plan B και για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές ενός ψηφοδελτίου που θα αντιπροσωπεύει τις κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες όσων θέλουν μια εναλλακτική Ευρώπη».

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δώσουν συστηματική συνέχεια στις μεταξύ τους επαφές και συζητήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...