Συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης

Μοιραστειτε το

Συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Ταμείο Ανασυγκρότησης από την πανδημία του κορονοϊού και τον μηχανισμό για το κράτος δικαίου επετεύχθη χτες βράδυ, με την γερμανική πρόταση συμβιβασμού, η οποία έκαμψε τελικά τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας και εγκρίθηκε και από τα 27 κράτη – μέλη, ανακοίνωσε η Καγκελαρία.

«Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανασυγκρότησης “Next Generation EU” μπορούν τώρα να εφαρμοστούν, συνδεδεμένα με έναν μηχανισμό για το κράτος δικαίου. Προηγουμένως η Γερμανία ως ασκούσα την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ είχε αναπτύξει μια πρόταση συμβιβασμού, την οποία κατέστη εφικτό να εγκρίνουν η Πολωνία και η Ουγγαρία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

«Στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για πρώτη φορά κατοχυρώνονται η δέσμευση για το κράτος δικαίου και ένας μηχανισμός προστασίας του προϋπολογισμού. Σε περίπτωση παραβιάσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα, τα οποία θα πρέπει να εγκριθούν με ειδική πλειοψηφία. Η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν ήθελαν να εγκρίνουν αυτόν τον κανόνα», αλλά η γερμανική προεδρία υποστήριξε την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης και ανέπτυξε ανάλογη συμβιβαστική πρόταση, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...