Συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου υπογράφεται την Πέμπτη στην Αθήνα

Μοιραστειτε το

Οι βάσεις για την υπογραφή της συμφωνίας τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο τον Ιούνιο

Συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου πρόκειται να υπογραφεί αύριο Πέμπτη στην Αθήνα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ, Mohamed Shaker.

Πρόκειται για την πρώτη διασύνδεση μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου η οποία θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού της περιοχής, αυξάνοντας τις διασυνοριακές ανταλλαγές ενέργειας αλλά θα επιτρέψει, επιπλέον την περαιτέρω ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την τροφοδοσία του αγωγού.

Οι βάσεις για την υπογραφή της συμφωνίας τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον κ. Shaker αλλά και την υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, Yasmine Fouad και τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Tarek El Molla και συζήτησε τα σχέδια για ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών με την πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου. Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MoU), μεταξύ των δύο υπουργείων το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Διακυβερνητική Συμφωνία.

Προβλέπεται, επίσης, να εξεταστεί η προοπτική ένταξης του έργου στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των Διευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας, κάτι που θα διευκολύνει τόσο την αδειοδότηση όσο και τη χρηματοδότηση του έργου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές εικόνες από το… μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...