Συλληπητήρια ΣΥΡΙΖΑ, Ξανθού, Πολάκη για τον θάνατο Ρόζενμπεργκ

Μοιραστειτε το

«Με βαθιά λύπη αποχαιρετούμε τον καθηγητή Ιατρικής Θεόφιλο Ρόζενμπερκ. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ο γιατρός των φτωχών και των αδυνάτων όπου γης. Επί χρόνια πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου δίδαξε με το παράδειγμά του τι θα πει ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και αυτοθυσία.

Ανέλαβε ως πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια δύσκολη στιγμή για το Κέντρο και κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανάταξη της αξιοπιστίας του και την ανάκτηση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός: «Σήμερα χάσαμε άλλον έναν ξεχωριστό συνάδελφο, συνεργάτη και φίλο. Τον αγαπημένο μας Θεόφιλο. Μια ιστορική προσωπικότητα στο χώρο της Ιατρικής, του Πανεπιστημίου, της Αριστεράς, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, της αλληλεγγύης σε πληθυσμούς που μαστίζονταν από υγειονομικές κρίσεις, της μαχητικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των αδύναμων, των προσφύγων, των κατατρεγμένων. Διαθέτοντας αυτές τις αξιακές “αποσκευές”, του αναθέσαμε το δύσκολο έργο της εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενός κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα που είχε καταστεί ανυπόληπτος λόγω της διοικητικής φαυλότητας δεκαετιών. Έδωσε πραγματική μάχη, μέσα σε κλίμα αντιπαλότητας και υπονόμευσης, με σθένος, εντιμότητα, αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον. Και, μαζί με την υπόλοιπη Διοίκηση, τα κατάφερε. Η κάθαρση δρομολογήθηκε και η θεσμική ανασυγκρότηση προχώρησε. Έτσι προέκυψε ο ΕΟΔΥ, με τη δική του “σφραγίδα” μπήκαν οι βάσεις ενός σύγχρονου και αξιόπιστου Οργανισμού προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα από διασυνοριακές απειλές τύπου covid-19. Του είμαστε όλοι ευγνώμονες γι’ αυτή τη ανιδιοτελή και αποτελεσματική συνεισφορά του στη ηθικοποίηση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας. Αλλά πάνω από όλα, του είμαστε ευγνώμονες για την “παρακαταθήκη” ήθους, ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας που άφησε στο δημόσιο βίο».

Το δικό του αποχαιρετισμό στον εκλιπόντα εξέφρασε και ο Παύλος Πολάκης μέσω ανάρτησης στο Facebook

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΟΦΙΛΕ…..

-Σε γνώρισα την πρώτη μερα των μαθημάτων στην Ιατρικη σχολή το φθινόπωρο του 1983, όταν ήρθες και μας μίλησες στο αμφιθέατρο για την ανάγκη να συμβάλλουν οι γιατροί στον πυρηνικό αφοπλισμό και για το καθήκον να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όπου υπάρχει ανάγκη όπου γης ,όπως έκανες εσυ ως προεδρος για πολλά χρόνια των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

-Σε είχα δάσκαλο στο τρίμηνο του 6ου έτους της Χειρουργικής το 1989 στο Λαϊκό νοσοκομείο .

-Ξανασμιξαμε και συνεργαστήκαμε το Μάιο του 2016 όταν σου αναθέσαμε την ηλεκτρική καρέκλα του ΚΕΕΛΠΝΟ ,όταν αρχίσαμε να το ξεβρωμίζουμε από οφσορ του Υπουργείου Υγειας και μηχανισμό διαπλοκής σε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και προστασιας της δημόσιας Υγειας.

ΕΔΩΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που αν βοηθούσε η Ελληνική δικαιοσύνη θα ήταν καλύτερα και ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ .

Εγώ σου λέω πως το λιθάρι που έβαλες δεν θα πάει χαμένο και πως θα σε θυμάμαι πάντα…Τη δουλειά που ξεκινήσαμε και προχωρησαμε μαζί ,θα την τελειώσουμε….

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ,ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...