Συλλήψεις και τραυματίες στην κηδεία του Μαραντόνα

Μοιραστειτε το

Το αυτοκίνητο με τη σορό του Μαραντόνα ξεκινά για το κοιμητήριο Μπέλα Βίστα

AP Photo/Marcos Brindicci

Εκτός ελέγχου ήταν οι φανατικοί θαυμαστές του Ντιέγκο Μαραντόνα, που δεν άντεξαν στην εικόνα του φέρετρου να βγαίνει από την προεδρική κατοικία και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να μπορέσει να τους αποτρέψει να πλησιάσουν.

AP Photo/Marcos Brindicci

Λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή, επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί κατά χιλιάδες στο κέντρο του Μπουένος Άιρες και των αστυνομικών, που οδήγησαν σε τραυματισμούς και συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος.

AP Photo/Rodrigo Abd

Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί να αποκλείσουν το προεδρικό μέγαρο μετά τις 4 το απόγευμα, ώστε να αναχωρήσει η σορός και να φύγουν για την ταφή, αλλά η παρουσία του κόσμου και η επιθυμία να δουν για τελευταία φορά το ίνδαλμά τους ήταν τέτοια ώστε δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν.

Όταν ξεκίνησε η πομπή για το κοιμητήριο Μπέλα Βίστα, χιλιάδες άνθρωποι κρεμάστηκαν από τα κάγκελα του προεδρικού μεγάρου, ενώ φώναζαν ρυθμικά «Πάμε Πρωταθλητή!».

Στους δρόμους της πόλης, για να μπορέσει να περάσει η πομπή, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κρατούν με όποιο τρόπο μπορούν τους συγκεντρωμένους που έχουν πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια σε όλη την απόσταση προς το νεκροταφείο, που είναι περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Μπουένος Άιρες.

Αυτοκίνητα έχουν σταθεί σε όλη την απόσταση, με τους οδηγούς να περιμένουν να δουν να περνάει η πομπή, η οποία έχει ακολουθία από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στις από τις οποίες περνάει το όχημα, η πορεία επιβραδύνεται λόγω των συγκεντρωμένων. 

AP Photo/Marcos Brindicci

Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών προκάλεσε πένθος όχι μόνο στην πατρίδα του Αργεντινή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...