Συγχαρητήρια και από το Πεκίνο στον Μπάιντεν για την εκλογή του

Μοιραστειτε το

AP Photo/Mark Schiefelbein

Η Κίνα έγινε σήμερα η πρώτη από τις τελευταίες μεγάλες χώρες που συνεχάρησαν τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, μία εβδομάδα σχεδόν μετά την ανακοίνωση της εκλογικής νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών. «Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Μπάιντεν και στην (νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο) κα. Χάρις», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γουενμπίν.

Η Κίνα, μαζί με τη Ρωσία, απέφυγαν να σπεύσουν να συγχαρούν τον Μπάιντεν μαζί με τις πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο που το έκαναν σχεδόν αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Γουάνγκ δεν ανέφερε κάποια δικαιολογία γι’ αυτή την καθυστέρηση, αλλά δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα θα επικυρωθεί σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους και διαδικασίες».

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση της Κίνας έχει εμπλακεί σε ένα πόλεμο δασμών με τη διοίκηση του Τραμπ, αναφορικά με τις τεχνολογικές φιλοδοξίες του Πεκίνου και το εμπορικό της πλεόνασμα. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει την Κίνα απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ και έχει επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές και άλλες κυρώσεις στις κινεζικές εταιρείες.

Πολιτικοί αναλυτές αναμένουν λίγες αλλαγές υπό τη διακυβέρνηση Μπάιντεν, εξαιτίας της απογοήτευσης από την εμπορική πολιτική του Πεκίνου και την αντιμετώπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και τις κατηγορίες για τεχνολογική κατασκοπεία.

Πηγή: Associated Press

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...