Συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν η ελληνική αντιπολίτευση

Μοιραστειτε το

Κατά την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν το 2017 στην Αθήνα (Φωτογραφία Αρχείου)

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου έσπευσαν να συγχαρούν τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ. 

Τα συγχαρητήρια του στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ έδωσε με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσιπρας. 

«Η εμπειρία και η υποστήριξη του εκλεγμένου Προέδρου στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυσή τους και για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων στην περιοχή», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας. 

Και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαιρέτισε με ανάρτηση στα social media την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Δημοσίευσε φωτογραφία του μαζί με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κι ανέφερε: «Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες, με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Εύχομαι ο 46ος Πρόεδρος, με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι ανισότητες. Κυρίως όμως, είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις». 

Σε διπλή γλώσσα, ελληνικά και αγγλικά, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις στις ΗΠΑ επικράτησαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες. Συγχαρητήρια! With Joe Biden and Kamala Harris in the US democratic and progressive values prevailed. Congratulations!»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...