Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες της εισβολής στο γραφείο Αυγενάκη

Μοιραστειτε το

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες για την εισβολή στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη, θα πραγματοποιήσει μέλη του Συλλόγου Ερευνητών, Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, καθώς εκείνη την ώρα θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να συμμετείχαν στην εισβολή.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι μέλος του Συλλόγου, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ερευνητής στο ΙΤΕ και ο δεύτερος πρώην μέλος του σωματείου, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρώτος, την ώρα της παρέμβασης στο γραφείο του κ. Αυγενάκη, δούλευε στο σπίτι του στα πλαίσια της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, η εισβολή στα σπίτια τους «δείχνει το φακέλωμα και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση», και επιτίθενται στον υφυπουργό (ο οποίος χαρακτήρισε την επέμβαση “τρομοκρατική επίθεση”), κατηγορώντας τον ότι θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και αλλάζει το πραγματικό νόημα των λέξεων».

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ερευνητών, Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα αναφέρονται:

«Τα ξημερώματα της 27ης Φλεβάρη η αστυνομία παρουσία εισαγγελέα εισέβαλε στα σπίτια δύο αγωνιστών στο Ηράκλειο και προχώρησε σε 4 προσαγωγές εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του κ. Λ. Αυγενάκη, υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Παρασκευή 26/2 στα πλαίσια υποστήριξης του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα (σε απεργία πείνας από τις 8/1 και σε απεργία δίψας από τις 22/2) που διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του στη φυλακή Δομοκού, αντί για τη μεταφορά του στη – σύμφωνη με τον πρόσφατο νόμο 4760/2020 – φυλακή Κορυδαλλού. Πρόκειται για ένα μέλος (Υποψήφιος Διδάκτορας (ΥΔ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εργαζόμενος στο ΙΤΕ) και ένα πρώην μέλος τους σωματείου μας. Ο ΥΔ και μέλος του σωματείου μας μάλιστα, την ώρα της παρέμβασης στο γραφείο του κ Αυγενάκη, δούλευε στο σπίτι του στα πλαίσια της τηλεργασίας, όντας ενεργό μέλος της ερευνητικής κοινότητας του Ηρακλείου.

Είναι απορίας άξιο πώς η αστυνομία ταυτοποίησε τους συγκεκριμένους αγωνιστές και τους τόπους κατοικίας τους και κατέληξε σε αυτές τις συλλήψεις μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, εφόσον το μόνο στοιχείο είναι ένα βίντεο. Η εισβολή στα σπίτια τους δείχνει το φακέλωμα και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε την παρέμβαση  “τρομοκρατική επίθεση”, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και αλλάζοντας το πραγματικό νόημα των λέξεων.

Η αντίδραση από μεριάς του κρατικού μηχανισμού είναι εξόφθαλμα δυσανάλογη με την “επικινδυνότητα” της παρέμβασης. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την ελλιπέστατη αντίδραση του ίδιου μηχανισμού σε άλλες πρόσφατες και πιο σοβαρές υποθέσεις (περιστατικά βίας, κλοπές, καταγγελίες βιασμών κλπ). Σίγουρα, αυτή η αντίδραση δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι πρόκειται για μια παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και μάλιστα στο γραφείο του κ. Αυγενάκη.

Φυσικά, αυτός ο πρωτοφανής μεροληπτικός ζήλος της αστυνομίας στοχεύει κυρίως στον εκφοβισμό και στην καταστολή ανθρώπων που έχουν συνδικαλιστική/κοινωνική δράση και διεκδικούν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμα περισσότερο είναι μια προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση απέναντι σε μία από τις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις όλων των εποχών που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο διέλυσε εργατικά δικαιώματα χρόνων, διόρισε αστυνομικούς αντί για καθηγητές στα πανεπιστήμια και έχει ως βασικό μέλημα να πλήξει την δημοκρατία.    Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συναδέλφους μας! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία!

Καλούμε σωματεία, συλλόγους και φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση απέναντι στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα στις 11.30, όπου θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Καλούμε σε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11:00 ως τις 14:00».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...