Στ. Πέτσας: Σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο δημόσιο

Μοιραστειτε το

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας (γηροκομεία) συζητά ανοιχτά πλέον η κυβέρνηση.

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», ανέφερε ερωτηθείς στο Mega για πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πέρα από τους υγειονομικούς.

«Είναι κάτι που έμεινε ανοιχτό, μας απασχολεί, κι απασχολεί και την Αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης», σημείωσε σχετικά με το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της Εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή αντίστροφα μετράμε για τις πρώτες αναστολές εργασίας στον Τομέα της Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα πιθανότατα στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...