Στ. Πέτσας: Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

Μοιραστειτε το

«Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε το πρωί της Πέμπτης ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία. Παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις αύριο Παρασκευή σχετικά με τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για τη μαζική επανεκκίνηση της αγοράς εστιάζοντας στην πίεση που συνεχίζει να ασκείται στις ΜΕΘ.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην περίπτωση που τελικά λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.

Εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς λοκντάουν θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κ. Πέτσας.
 

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...