Στ. Ζάιμπερτ: Παραμένει η έκκληση μας για αποκλιμάκωση και απευθείας διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας

Μοιραστειτε το

Την έκκληση του Βερολίνου για αποκλιμάκωση της έντασης και απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επανέλαβε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι δεν έχει να αναφέρει κάποια πρόοδο στην διαμεσολαβητική προσπάθεια της καγκελαρίου ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, επισημαίνοντας: «Η έκκλησή μας παραμένει, για αποκλιμάκωση, διάλογο, επίλυση των επίμαχων προβλημάτων με απευθείας συνομιλίες. Αυτό στηρίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσωπικά η καγκελάριος με συζητήσεις που διεξάγει».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν θα δώσει «ενδιάμεσο αποτέλεσμα» ενόψει της Συνόδου. Κληθείς μάλιστα να αναφερθεί σε ενδεχόμενη τριμερή συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων, τόνισε ότι ούτως ή άλλως συναντήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν ανακοινώνονται. Ανάλογη ήταν η απάντηση του Στέφεν Ζάιμπερτ και όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τηλεδιάσκεψη, αύριο, της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν επιβεβαιώνω κανένα προγραμματισμένο ραντεβού και μιλάω για συνομιλίες αφού έχουν πραγματοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...