Στο +30% το 2020 ο τζίρος της Veridos Ματσούκης

Μοιραστειτε το

Από την έντυπη έκδοση

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών συνέχισε και το 2020, παρά την κρίση του Covid-19, η εταιρεία Veridos Ματσούκης Α.Ε., αναμένοντας ο ετήσιος κύκλος εργασιών της για τη χρονιά που φεύγει να υπερβεί τα 50 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να ανέλθουν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που παράγει έντυπα ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.), διεκδικεί, σε κοινοπραξία με την Cosmote, την Byte και την πορτογαλική ΙΝCM, καθώς και με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, σε διαγωνισμό για τις νέες ελληνικές ταυτότητες, ύψους 515 εκατ. ευρώ, τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας-κάρτας πολίτη, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Κέντρο έρευνας και τεχνολογίας

Πέραν του συγκεκριμένου στόχου, όπως ανέφερε στη «Ν» ο Δημήτρης Ματσούκης, διευθύνων σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε., η εταιρεία σε συνεργασία με τη μητρική θα αναπτύξει κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα μεταφέροντας το τμήμα από τη Γερμανία στη χώρα μας. Ήδη μια ομάδα λειτουργεί στην Ελλάδα, με πολύ καλά αποτελέσματα, η οποία αναμένεται να τριπλασιαστεί μέσα στο 2021. Όπως εξηγεί ο κ. Ματσούκης, ο όμιλος επενδύει τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση σε έρευνα και καινοτομία.

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Ματσούκης, περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, 8 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη, εμπιστεύονται την εταιρεία και οι ταυτότητες, τα διαβατήριά τους και τ’ άλλα έγγραφα ασφαλείας είναι «made in Greece».

Επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ

«Με το επενδυτικό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ύψους 30 εκατ. ευρώ, στο οποίο συνέβαλε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων -ανέφερε ο ίδιος- η Veridos Ματσούκης διαθέτει πλέον μια πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, που έχει τη δυνατότητα να παράξει 10 εκατομμύρια διαβατήρια και 30 εκατομμύρια ταυτότητες τον χρόνο».

Η εταιρεία με έδρα και παραγωγική μονάδα στο Ίλιον Αττικής, έχοντας στο δυναμικό της 300 εργαζόμενους, αποτελεί μέλος της γερμανικής Veridos GmbH, δηλαδή της κοινοπραξίας μεταξύ του ομίλου Giesecke + Devrient GmbH με έδρα το Μόναχο και του Γερμανικού Κρατικού Τυπογραφείου Bundesdruckerei GmbH, με έδρα το Βερολίνο. Επισημαίνεται ότι κατά τη χρήση του 2019 η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξεως των 38,5 εκατ. ευρώ και καθαρή προ φόρων κερδοφορία 1,7 εκατ. ευρώ, μεγέθη που ήταν τα υψηλότερα από τη σύστασή της.

Οι επιδόσεις αυτές, κατά τις προβλέψεις της διοίκησης της Veridos Matsoukis, θα είναι σημαντικά υψηλότερες φέτος, καθώς εκτός από τον εκτιμώμενο, αυξημένο, κατά περίπου 30% τζίρο του 2020 έναντι του 2019, αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου. Τα εκτιμώμενα αυτά μεγέθη στηρίζονται στο γεγονός ότι φέτος η παραγωγή διαβατηρίων ξεπερνά τα 8,3 εκατ. τεμάχια, σημειώνοντας αύξηση 31% έναντι του 2019, ενώ η παραγωγή πολυκαρβονικών (σ.σ.: είδος πολυμερούς πλαστικού) καρτών θα ανέλθει σε 7 εκατ. και 4,2 εκατ. κάρτες τύπου ID1 και ID3, αντίστοιχα.

Τέλος, η εταιρεία το 2021 αναλαμβάνει την παραγωγή εντύπων ασφαλείας για δύο ακόμη χώρες, τη Δανία και την Κόστα Ρίκα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...