Στο σύνδρομο Kawasaki παραπέμπει η περίπτωση οκτάχρονου σοβαρά ασθενή με covid-19

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI

Στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ένας οκτάχρονος από τον Πύργο που έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Kawasaki.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πολυσυστημική αυτή φλεγμονώδης νόσος φαίνεται πως συσχετίζεται με τη μόλυνση του αγοριού από Covid-19.

Kατά πληροφορίες, η πολυμελής οικογένεια του παιδιού είχε εκτεθεί στη λοίμωξη και τον περασμένο μήνα κάποια μέλη της είχαν ασθενήσει. Τότε το αγόρι δεν είχε συμπτώματα covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, όταν εμφάνισε κάποια συμπτώματα όπως ο πυρετός, οι γονείς του αμέσως κινητοποιήθηκαν και μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας αλλά και με βάση την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από νέο κορονοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει τόσο με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Η περίπτωση του οκτάχρονου στο νοσοκομείο του Ρίου είναι η πρώτη σχετιζόμενη με το σύνδρομο Kawasaki εντός ελληνικής επικράτειας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...