Στο σφυρί έγχρωμο εξώφυλλο του Τεν Τεν

Μοιραστειτε το

Το πρώτο εξώφυλλο που σχεδίασε ο Βέλγος Ερζέ για τον «Μπλε Λωτό», που απεικονίζει τις περιπέτειες του Τεν Τεν στην Κίνα, βγαίνει σε δημοπρασία σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στο Παρίσι. H τιμή τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία του σχεδίου ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 1936 στο δωμάτιο ενός σπιτιού στην οδό Knapen στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν ο Ζορζ Προσπέρ Ρεμί, ο οποίος έγινε αργότερα γνωστός με το ψευδώνυμο Ερζέ. Ετοίμαζε το εξώφυλλο του Τεν Τεν, μια δημιουργία του σε μορφή κόμικ που τα επόμενα χρόνια θα γνώριζε μαζική επιτυχία αγγίζοντας σε πωλήσεις τα 255 εκατομμύρια τεύχη σε ολόκληρη την υφήλιο.

REUTERS/NOEMIE OLIVE

Έπειτα από τις αποστολές του ήρωα στη Σοβιετική Ένωση («Ο Τεν-Τεν στη Χώρα των Σοβιέτ») ή το Κονγκό («Ο Τεν-Τεν στο Κονγκό»), ο δημιουργός του αποφάσισε να τον στείλει στην Κίνα με τον «Μπλε Λωτό», όπου θα προσπαθούσε να ξεσκεπάσει ένα δίκτυο διακινητών ναρκωτικών. Στις 12 του μήνα ο Ερζέ έπρεπε να παραδώσει το εξώφυλλο στην έδρα του εκδοτικού οίκου Καστερμάν. Το σχέδιο που προέκυψε ήταν η πρώτη εκδοχή για το εξώφυλλο του «Μπλε Λωτού». Ο ήρωας μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο Μιλού αντιμέτωποι με έναν τρομακτικό κόκκινο δράκο σε μαύρο φόντο.

Οκτώ δεκαετίες μετά αυτό το κομμάτι χαρτί αποτελεί αντικείμενο δημοπρασίας εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικοί εκτιμητές του Οίκου δημοπρασιών «Artcurial» αναφέρουν πως η τιμή θα αγγίξει τα 2,2 με 2,8 εκατ. ευρώ. Σημαντικός παράγοντας που καθορίζει αυτή την τιμή είναι ότι πρόκειται για ένα έγχρωμο εξώφυλλο, πράγμα πολύ σπάνιο στη δουλειά του Ερζέ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...