Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ αύριο ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Μοιραστειτε το

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αύριο, Τρίτη, 17.11.2020, 11:00πμ. 

Στην ατζέντα του ΣΓΥ περιλαμβάνονται: Ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια του διαλόγου για το Κράτος Δικαίου με στοχευμένη συζήτηση στις σχετικές εκθέσεις για Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία και Εσθονία. Η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου (10-11/12) η οποία περιλαμβάνει μία ευρύτερη θεματολογία για την Αν. Μεσόγειο και την Τουρκία, τη νότια γειτονία της ΕΕ, την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, την κλιματική αλλαγή, το εμπόριο και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στην προγραμματισμένη συνάντηση των ηγετών ΕΕ- Αφρικής που θα λάβει χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, όπως και η παραδοσιακή Σύνοδος Κορυφής για το Eυρώ που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο. Για την υιοθέτηση των διαπραγματευτικών πλαισίων ένταξης με Αλβανία και Β. Μακεδονία αναμένεται ενημέρωση από τη γερμανική προεδρία.

Στην ημερήσια διάταξη του ΣΓΥ περιλαμβάνονται ακόμη, η αντιμετώπιση του Αντι-Σημιτισμού, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2021 και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2021.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...