Στο πρώτο νοσοκομείο που φρόντισε ασθενείς Covid οι ερευνητές του ΠΟΥ

Μοιραστειτε το

Θερμομέτρηση επισκεπτών στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Παραδοσιακής Κινεζικής και Δυτικής Ιατρικής της επαρχίας Χουμπέι

AP Photo/Ng Han Guan

Η ομάδα των επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που βρίσκεται στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού επισκέπτεται το Περιφερειακό Νοσοκομείο Παραδοσιακής Κινεζικής και Δυτικής Ιατρικής της επαρχίας Χουμπέι, το πρώτο που φρόντισε ασθενείς με Covid-19, στην πόλη Γουχάν. Ειχε προηγηθεί η συνάντησή τους με Κινέζους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την πανδημία.

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν χθες τις έρευνές τους έπειτα από 14 ημέρες καραντίνας και αναμένεται να μείνουν στην Κίνα δύο εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και Κλινικής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ζανγκ Τζισιάνγκ, ήταν ο πρώτος που μίλησε για έναν νέο κορονοϊό, αφότου φρόντισε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στα τέλη του 2019 και οι ακτινογραφίες τους έδειχναν ότι έπασχαν από κάτι διαφορετικό από την τυπική πνευμονία.

Το μέλος των επιστημόνων του ΠΟΥ, Πέτερ Ντάσζακ, μέσω Twitter, είπε ότι αυτή η επίσκεψη είναι πολύ μεγάλης σημασίας, καθώς θα γίνουν συναντήσεις και συζητήσεις με τους υγειονομικούς που περιέθαλψαν τους πρώτους ασθενείς με κορονοϊό.

Οι επιστήμονες θα επισκεφθούν εργαστήρια, νοσοκομεία και ανοιχτές αγορές, μεταξύ των οποίων η ψαραγορά στο κέντρο της Γουχάν, αλλά και το Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης. Σύμφωνα με μια θεωρία, την οποία πάντως έχει απορρίψει το Πεκίνο, είναι ότι ο ιός ξέφυγε από κάποιο κυβερνητικό εργαστήριο. Αυτή η θεωρία έχει γίνει η αφορμή για τη σύγκρουση του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το Πεκίνο. 

Ο ΠΟΥ πάντως κρατά χαμηλά τις προσδοκίες από το ταξίδι των επιστημόνων στην Κίνα, με τον επικεφαλής του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών, Μάικ Ράιαν να δηλώνει ότι «δεη υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα πάρουμε απαντήσεις».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, δήλωσε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες και οι επιστήμονες του ΠΟΥ συνεργάζονται για να βρουν απαντήσεις, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο η Κίνα να κατηγορείται για πιθανές ευθύνες.

«Πρόκειται για διεθνή επιστημονική μελέτη, όχι εισαγγελική έρευνα», σημείωσε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...