Στο πρόσωπο του Μητσοτάκη συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα αντιπολιτευτικά πυρά

Μοιραστειτε το

Στο στόχαστρο της αντιπολιτευτικής κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ  ο πρωθυπουργός

Ο κύβος για την Κουμουνδούρου, ερρίφθη. Από εδώ και εμπρός, σε ολόκληρη τη διαδρομή προς τις κάλπες, ο βασικός αντιπολιτευτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι η κυβέρνηση, γενικά και αόριστα.

Στον πρωθυπουργό προσωπικά θα επιχειρήσει η Κουμουνδούρου να χρεώσει τις δύσκολες στιγμές που ζουν οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας και της «έκρηξης» των τιμών στην ενέργεια, με στόχο να επιταχύνουν τη φθορά του.

«Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να είναι χειρότερη και ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης». Από την παραπάνω φράση που χρησιμοποίησε, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δεν μπορεί να προκύψει καμία άλλη ανάγνωση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να στρέψει τα «πυρά» του σχεδόν αποκλειστικά προς τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Κουμουνδούρου, εκείνος ευθύνεται για την ακρίβεια, καθώς αρνείται να συγκρουστεί με τα καρτέλ, όχι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Εκείνος ευθύνεται για τη θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στους θανάτους που συνδέονται με την πανδημία, διότι αποφάσισε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ και να μη λάβει πραγματικά μέτρα προστασίας των πολιτών.

Οι δικές του πολιτικές επιλογές ευθύνονται για την αναβάθμιση της διεθνούς υπόστασης της Τουρκίας. Με δική του εντολή διώκονται δημοσιογράφοι, ελέγχονται τα ΜΜΕ, η ΕΥΠ παρακολουθεί πολίτες.

Με λίγα λόγια, η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στο «όλη η ευθύνη για τα δεινά του τόπου είναι του Μητσοτάκη». Είναι σαφές πως μέσω αυτής της τακτικής, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να τοποθετήσει τον πρωθυπουργό στο κάδρο των ευθυνών για την ανασφάλεια που βιώνουν οι έλληνες και καθημερινά εντείνεται.

Παράλληλα, όμως, έχει και μία ακόμα στόχευση. Να προκαλέσει «ρωγμές» στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αρκετοί από τους συνεργάτες του πιστεύουν ότι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών θα είναι το «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Φυσικά και η κάθε πλευρά θα το θέσει με τους δικούς τους όρους, όμως δεν παύει να είναι το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να επενδύει πολιτικά στη φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως άλλωστε υποστηρίζει, συντελείται εδώ και μήνες και κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...