Στο Λονδίνο προετοιμάζονται για ακύρωση χειρουργείων καρκινοπαθών

Μοιραστειτε το

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το σύστημα Υγείας στη βρετανική πρωτεύουσα με τον Guardian να αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις αναμένεται να αναβληθούν εξαιτίας της πανδημίας.

Με τη χώρα να καταγράφει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 50.000 νέα κρούσματα, οι επικεφαλής του NHS αναμένεται να εισηγηθούν αυτό το εξαιρετικά σκληρό μέτρο, κάτι που θα σημάνει πως ακόμη και καρκινοπαθείς που περιμένουν μήνες για επεμβάσεις που ίσως τους σώσουν τη ζωή θα βρεθούν αβοήθητοι.

Οι εγχειρήσεις που αναμένεται να ακυρωθούν σχετίζονται με εκείνες καρκινοπαθών που έχει χαρακτηριστεί αναγκαίο να χειρουργηθούν μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να σημάνει ότι οι όγκοι θα μεγαλώνουν και θα μειωθούν οι ελπίδες τους για επιβίωση.

«Αυτές οι επεμβάσεις εάν δεν γίνουν μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων μπορεί να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα» αναφέρει στον Observer υψηλόβαθμος αξιωματούχος του NHS προσθέτοντας ότι «οι επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών εξαρτώνται από το πότε θα προγραμματιστούν οι εγχειρήσεις».

Η δραματική αυτή κατάσταση δημιουργήθηκε επειδή τα νοσοκομεία του Λονδίνου ξεμένουν από κρεβάτια ΜΕΘ και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι σήμερα πέντε νοσοκομεία του NHS αναγκάστηκαν να στείλουν περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία, καθώς ξέμειναν από κρεβάτια σε εντατικές.

Την ίδια στιγμή, ανώτεροι γιατροί και διοικητές νοσοκομείων προειδοποιούν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να φτάσει στα όριά του ακόμη και στις μονάδες απλής νοσηλείας. Υπάρχουν, άλλωστε, νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή λειτουργούν με την πληρότητά τους στο 200% σε σχέση με την περίοδο προ κορονοϊού.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...