Στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση με τη Νάνσι Πελόζι

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, πριν απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχει το προνόμιο να εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ και να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

«Καταδείξατε την κοινή πορεία μας. Η Δημοκρατία άλλωστε γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα. Οι δικοί μας προπάτορες εμπνεύστηκαν από την δική σας ανεξαρτησία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι σχέσεις μας είναι στο καλύτερό τους σημείο. Είναι τιμή μου να μιλήσω στον οίκο της Δημοκρατίας του αμερικανικού λαού» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H Ελλάδα έχει υπάρξει η πηγή των δημοκρατικών αρχών από την αρχαιότητα. Ήταν η πηγή εμπνεύσεως για τους προπάτορές μας και μετά εμείς αποτελέσαμε πηγή έμπνευσης για εκείνους. Θα γιορτάσουμε διπλά φέτος» σημείωσε η κυρία Πελόζι.

«Έχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα, αλλά θέλουμε να πούμε ότι είμαστε με τους Έλληνες και με χαρά καλωσορίζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό», κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...