Στο «κάδρο» ο «αποτυχημένος» και «φθαρμένος» Μητσοτάκης – Για τη ΔΕΘ προετοιμάζεται ο Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Για τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ ήταν χωρίς καμία ουσία

Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα με τα «καθρεφτάκια» και τις «χάντρες» που επιχείρησε να παρουσιάσει ως μεγάλες παρεμβάσεις στη καθημερινότητα των πολιτών, καταθέτουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμώντας την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, την ώρα που προετοιμάζονται εντατικά για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ήταν απολύτως λογικό, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μονοπώλησε τη πολιτική επικαιρότητα του Σαββατοκύριακου. Για τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, τα όσα είπε ο πρωθυπουργός ήταν χωρίς καμία ουσία και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κερδίσει πολιτικά από τα όσα υποσχέθηκε.

Ο λόγος, απλός κατά τη γνώμη τους. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων εξήγγειλε ο δεν ελαφρύνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μόνοι που βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη – για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας. Όλα αυτά, μάλιστα, την εποχή που οι αυξήσεις τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Αυτό θα προσπαθήσουν, με τη σειρά τους, να αναδείξουν με ένταση τις επόμενες ημέρες από τη Κουμουνδούρου. Ότι ο «αποτυχημένος» -όπως τον χαρακτηρίζουν- πρωθυπουργός που φθείρεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, νομοθετεί αποκλειστικά και μόνο για τα ισχυρά συμφέροντα και σε καμία περίπτωση για τους ανθρώπους του μόχθου, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν μία ακόμα κρίση, ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών.

Προετοιμασία για ΔΕΘ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν σαν επτασφράγιστο μυστικό τα βασικά σημεία της ομιλίας που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, το Σάββατο. Θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι στο επίκεντρο της θα έχει την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων, μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Με δεδομένη την εκτίμηση που επικρατεί στο κόμμα τους, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαρύτατα «τραυματισμένος» πολιτικά λόγω της πολύ κακής διαχείρισης της πανδημίας, της καταστροφικής διαχείρισης των πυρκαγιών και του ανασχηματισμού-φιάσκο, θεωρούν ότι η επιτυχία της επίσκεψης του προέδρου τους στη ΔΕΘ είναι κομβικής σημασίας.

Θέλουν επί της ουσίας να αποτελέσει το έναυσμα για την πολιτική αλλαγή που θα επέλθει, αργά ή γρήγορα, στη χώρα, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα δημιουργήσει συνθήκες νίκης, όποτε και αν οι κάλπες στηθούν.

«Χαμόγελα» για τη δημοσκόπηση

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατούν χαμόγελα για τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρίας Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής».

Η ικανοποίηση στη Κουμουνδούρου προέρχεται κατά βάση από τις απαντήσεις των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο της κυβέρνησης γενικά», που κατά την άποψη τους δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Μόλις το 34% δηλώνει ικανοποιημένο (27% αρκετά, 7% πολύ), ενώ το 66% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του (37% καθόλου ικανοποιημένοι, 29% λίγο ικανοποιημένοι).

Απαρατήρητο δεν περνάει ούτε το γεγονός πως καταγράφει πλειοψηφική δυσαρέσκεια των ερωτώμενων σε όλα τα μεγάλα θέματα τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, από την πανδημία μέχρι τις πυρκαγιές. Όπως σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως δεν πείθει πλέον τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας το 2019, καθώς σε καμία ερώτηση ο βαθμός συμφωνίας με την κυβέρνηση δεν προσεγγίζει το εκλογικό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...