Στο Επισκοπικό δικαστήριο ο ιερέας για το κήρυγμα κατά της μάσκας

Μοιραστειτε το

Ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου καλείται να απολογηθεί o ιερέας ο οποίος κατά τη διάρκεια αγιασμού σε σχολείο προέτρεπε μαθητές και γονείς να μην φοράνε μάσκες.

Όπως αναφέρει το rethnea.gr, o ιερέας καλείται να να απολογηθεί, όχι για τα κηρύγματα κατά της μάσκας αλλά για την ανάρμοστη για εκπρόσωπο της εκκλησίας συμπεριφορά που έχει επιδείξει για μεγάλο διάστημα τώρα, και για την οποία προβλέπεται εκκλησιαστική ποινή μέχρι και αυτήν της απολύσεως του.

Ο λόγος που καλείται να απολογηθεί είναι επειδή αφ’ενός για μεγάλο διάστημα τώρα έκανε δημόσιες συκοφαντικές αναφορές εις βάρος του Μητροπολίτη κ.Ευγένιου αλλά και άλλων ιεραρχών της Κρήτης ενώ παράλληλα δεν μνημόνευε, ως όφειλε, κατά την θεία λειτουργία τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος μετά το κήρυγμα εναντίον της μάσκας (αλλά και εναντίον της Αριστεράς) σε αγιασμό νηπιαγωγείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου ο οποίος βρήκε ευκαιρία να κάνει κήρυγμα στους γονείς που δεν διαμαρτύρονται για την υποχρέωση να φορούν μάσκα τα παιδιά τους. Στο ίδιο κήρυγμα ενέπλεξε τις μάσκες, τους ομοφυλόφιλους και τον Παύλο Φύσσα και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Πάτε και κάνετε πορείες για τους ομοφυλόφιλους, τον Φύσσα και τον Γρηγορόπουλο, αλλά όχι κατά της μάσκας», αναφέρει ο ιερέας ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο από τους παρευρισκόμενους.

«Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο Αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, υπήρξαν γονείς οι οποίοι αντέδρασαν στα λεγόμενα του ιερέα, με τον ίδιο να τους απαντά: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας».

Με πληροφορίες από το rethnea.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...