Στο επίκεντρο η παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Λαγό

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με την απάντηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στο αίτημα της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη, να προσκομίσει τυχόν βούλευμα που να αποδεικνύει ότι ο καταδικασθείς ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης η συνεδρίαση στο Εφετείο Αθηνών.

Η παραβίαση των περιοριστικών όρων προκύπτει από έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Η εισαγγελέας στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης επέμεινε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί «λευκού ποινικού μητρώου».

Ο ισχυρισμός αυτός κατέπεσε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να παραθέτει τις καθείρξεις των Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου, Σιατούνη, Τσορβά,  Παπαβασιλείου, Καστρινού, Πανταζή και άλλων. Ζήτησε δε από την εισαγγελέα να επανέλθει και να συμπληρώσει την πρότασή της περί αναστολής των ποινών. Όμως η εισαγγελέας επέμεινε στην πρότασή της υπέρ αναστολής σε όλους.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε η πρόεδρος αφορά την αναφορά της εισαγγελέως «ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία εισαγγελέως, τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό».

Πολιτική Αγωγή: «Ράπισμα»

«Η σημερινή δικάσιμος επεφύλαξε μια μεγάλη αποκάλυψη, τόσο για το δικαστήριο, όσο και για την εισαγγελέα της έδρας», σχολίασε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής, που χαρακτήρισε «ράπισμα στην εισαγγελική αξιοπιστία» όσα διημείφθησαν στο δικαστήριο.

«Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποκάλυψε το γεγονός ότι έντεκα από τους καταδικασθέντες είχαν και προηγούμενες αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις για κακουργήματα, όπως προέκυψε από τα ποινικά τους μητρώα, πράγμα το οποίο η εισαγγελέας αποσιώπησε στη χθεσινή της αγόρευση που ζήτησε να δοθούν σε όλους ανασταλτικά αποτελέσματα για τις εφέσεις», παρατήρησε ο Κώστας Παπαδάκης, που εκπροσωπεί τους Αιγύπτιους ψαράδες.

• Όλο οι εξελίξεις στο live της Τρίτης από την efsyn.gr 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...