Στο εμβόλιο της Johnson & Johnson στρέφεται η Νότια Αφρική

Μοιραστειτε το

Τις ελπίδες της στο εμβόλιο της αμερικανικής Johnson & Johnson στρέφει τώρα η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα μελέτης για περιορισμένη προστασία του εμβολίου της Astrazeneca κατά ήπιας και μέτριας νόσησης από το παραλλαγμένο στέλεχος 501Y.V2 του κορονοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

Ήδη από χθες η χώρα αποφάσισε να διακόψει τη χρήση του εμβολίου της Astrazeneca και σήμερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του νοτιοαφρικανικού υπουργείου Υγείας Άνμπαν Πιλάι δήλωσε ότι η χώρα του ελπίζει να λάβει ορισμένες δόσεις του εμβολίου κατά της Johnson & Johnson γύρω στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson’s (J&J) ταιριάζει καλά σε αυτό το στάδιο δήλωσε στο κρατικό δίκτυο SABC ο Πιλάι, ο οποίος σημείωσε ότι έχει δείξει σε δοκιμές ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στην αποτροπή της νοσηλείας και του θανάτου. Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι ένα πλεονέκτημα το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μονοδοσικό εμβόλιο που μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία ψυγείου. «Επομένως πιστεύουμε ότι θα είναι ένα καλό εμβόλιο αυτή τη χρονική στιγμή για τη Νότια Αφρική», συμπλήρωσε.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί, αλλά επίσης δεν έχουμε τα δεδομένα για να πούμε ότι βεβαιότατα θα λειτουργεί. Αυτό που έχουμε είναι πιθανοί δείκτες», είπε ο Πιλάι ερωτηθείς αν το μέγεθος του δείγματος της δοκιμής του εμβολίου της AstraZeneca ήταν αρκετά μεγάλο για να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα από αυτήν.

Από την πλευρά της η AstraZeneca σημειώνει ότι πιστεύει πως το εμβόλιό της μπορεί να προστατεύει κατά της εκδήλωσης σοβαρής νόσου και έχει ήδη αρχίσει να το προσαρμόζει κατά του παραλλαγμένου στελέχους 501Y.V2 που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα δήλωσε στο μεταξύ ότι η χώρα του είχε εξασφαλίσει 9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J οι οποίες θα άρχιζαν να φτάνουν το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το εμβόλιο της J&J δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση για χρήση στη Νότια Αφρική, αν και η αμερικανική εταιρεία έχει ξεκινήσει με την ρυθμιστική αρχή της χώρας SAHPRA διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη διάθεση του εμβολίου της.

Η Νότια Αφρική, η πλέον πληγείσα χώρα στην αφρικανική ήπειρο, μετράει πάνω από 46.000 θανάτους λόγω της Covid-19 και ελπίζει να εμβολιάσει 40 εκατομμύρια ανθρώπους, ήτοι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της, για να επιτύχει κάποιο επίπεδο συλλογικής ανοσίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...