Στο …εδώλιο οι διοικητές ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ για την τύχη 116 εκατ. ευρώ του πρώην ΕΤΑΑ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Λογοδοσία των διοικητών του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ ζητά η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τα 116 εκατομμύρια ευρώ των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ τα οποία έπρεπε να έχουν κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας.

Το αποθεματικό αυτό έπρεπε να καταβληθεί ως επίδομα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως τα 116 εκατ. ευρώ δεν έχουν κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμού Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ.

Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ή άλλων ευθυνών των υπευθύνων για τη μη απόδοση των οφειλόμενων ποσών στον Ειδικό Λογαριασμό.

Ειδικότερα, καλεί τους διοικητές του ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ σε άμεση λογοδοσία για την τύχη των αποθεματικών του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ και τιςενέργειες τους για την είσπραξη των πόρων του.

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες κατέβαλαν 120 ευρώ, επί εννέα χρονιά στο ΕΤΑΑ.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει προκύπτει πως μόλις 400 ασφαλισμένοι έχουν λάβει το σχετικό επίδομα.

Εκτός από την αναζήτηση των 116 εκατ. Ευρώ, οι δικηγόροι ζητούν να καταργηθεί η εισφορά των 120 ευρώ και η εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ που καταβάλλουν οι έμμισθοι δικηγόροι επί της αντιμισθίας τους.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΔΣΑ διεκδικεί την επιδότηση των ασθενέστερων οικονομικά δκηγόρων με εισοδηματικά κριτήρια εντός του 2020, την επαναρτίωση του ειδικού λογαριασμού με τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΦΚΑ και την απόδοση των αποθεματικών κατ’ αναλογία σε όλους τους επιστήμονες που τα έχουν καταβάλει.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα