Στους 419 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Ανάκαμψη της πανδημίας στην Ευρώπη «βλέπει» ο Τσιόδρας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δύο ακόμη απώλειες συνανθρώπων μας από τον κορωνοϊό το βράδυ της Δευτέρας ανεβάζουν τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας στα 419.

Πρόκειται για δύο γυναίκες μια 69χρονη και μια 83χρονη, με την πρώτη να καταλήγει στην Εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, όπου και νοσηλεύοταν από τις 26 Σεπτεμβρίου, έχοντας διακομισθεί εκεί από την Α’ Παθολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Η δεύτερη γυναίκα έφυγε από τη ζωή στο λίγο αργότερα στο «Γεννηματάς», η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες. έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, εξάλλου, σε παρέμβασή του σε επιστημονική εκδήλωση του ΕΚΠΑ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό δείχνουν τη συνέχιση των κυμάτων της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας ότι «τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μια αύξηση της επίπτωσης των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη που, σε κάποιες χώρες, φαίνεται να είναι ένα πραγματικό δεύτερο κύμα και ανάκαμψη της επιδημίας».

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Παράλληλα, ωστόσο, εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την διασπορά άλλων αναπνευστικών ιών του χειμώνα, λέγοντας, χαρακτηριστικά, ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό «ενδεχομένως να επηρεάσουν την κυκλοφορία άλλων αναπνευστικών ιών τον χειμώνα, όπως η εποχική γρίπη, σύμφωνα και με πρόσφατα δεδομένα από το Νότιο ημισφαίριο».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα