Στους δρόμους ξανά οι Καταλανοί για τον Ασέλ και τη Δημοκρατία

Μοιραστειτε το

Συνεχείς είναι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ισπανία για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Ασέλ με την κατηγορία ότι προσέβαλε τη μοναρχία και εξύμνησε την τρομοκρατία με τα τραγούδια του. Σημειώνεται ότι το ισπανικό κράτος έχει συλλάβει τον γνωστό τραγουδιστή με νόμο-φίμωτρο του Μαριάνο Ραχόι. 

Η ποινή των 9 μηνών φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Ασέλ, γνωστό για τις αριστερές πεποιθήσεις του και τους στίχους του που καταγγέλλουν το σύστημα, πυροδότησε όχι μόνο διαδηλώσεις αλλά και μια έντονη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κατόπιν εορτής ότι θα προωθήσει ένα λιγότερο περιοριστικό νομοσχέδιο για την ελευθερία του λόγου.

Το βράδυ της Κυριακής, για έκτη διαδοχική νύχτα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας υπέρ του Ασέλ αλλά και της Δημοκρατίας στη Βαρκελώνη, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον μουσικό. 

Ωστόσο, όσο προχωρούσε η νύχτα, η αρχικά ειρηνική συγκέντρωση έδωσε τη θέση της στην ένταση και τα επεισόδια, με διαδηλωτές –φορώντας ως επί το πλείστον σκούρα ρούχα –να συγκρούονται με δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της ισπανικής πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στην Καταλονία. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπέρ του Ασέλ έχουν γίνει σε πολλές άλλες περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μαδρίτης, ωστόσο ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...