Στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το «Καλλιστώ»

Μοιραστειτε το

Ρυμουλκήθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», το οποίο συγκρούστηκε με το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» έξω από το λιμάνι του Πειραιά, λίγο μετά τις 7.30 το πρωί.

Από την σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε κοντέινερ, το «Καλλιστώ» παρουσίασε εισροή υδάτων και ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ζημιά που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, καθώς η πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε. Το «Καλλιστώ» είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής αλλά δεν είναι λαμαρίνα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, τα οποία έχουν διακομιστεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Το πλοίο μετέφερε συνολικά 27 άτομα.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η σύγκρουση προκλήθηκε μικρή θαλάσσια ρύπανση κυρίως από τις μικρές ποσότητες συντριμμιών του πολεμικού πλοίου, αλλά και μικρής ποσότητας καυσίμων που διέρρευσε. 

Ιδιωτικά σκάφη αντιρρυπαντικής εταιρείας με πλωτό φράγμα πραγματοποίησαν έλξη των συγκεκριμένων υλικών και των καυσίμων προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα απομακρύνουν.

 Στο φορτηγό πλοίο «Maersk Launceston»έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της προανάκρισης για το συγκεκριμένο ναυτικό ατύχημα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η εισαγγελική Αρχή .Να σημειωθεί ότι  καπετάνιος του φορτηγού προσήχθη και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο φορτηγό πλοίο δεν υπήρχε πλοηγός καθώς είχε ήδη μπει σε πορεία έξω από λιμάνι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Και στα δύο πλοία έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...