Στον Μητσοτάκη ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την ευθύνη για το χάος στην Αττική

Μοιραστειτε το

 «Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Μόνος ανεύθυνος, ο κύριος Μητσοτάκης», σχολίασε, χθες, στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας

Να προσωποποιήσει τις ευθύνες για το χάος που καταγράφηκε, χθες, στην Αττική, την πρώτη ημέρα που η κακοκαιρία «Ελπίδα» σάρωσε την πρωτεύουσα και το Λεκανοπέδιο, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει όλη την ευθύνη για την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήταν μία κακοκαιρία για την οποία η ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και πολλές ημέρες. Μάλιστα, η κυβερνητική πλευρά «διαφήμιζε» την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Επομένως, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πιάστηκε στον ύπνο. Και, όμως, αυτό που συνέβη χθες στην Αττική δεν είχε προηγούμενο.

Η ευθύνη, λοιπόν, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, πάνω στο οποίο στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει πλήρως στο λεγόμενο «επιτελικό κράτος», που χθες «πνίγηκε» σε 30 πόντους χιόνι. Απέτυχε, λένε από την Κουμουνδούρου, για ακόμα μία φορά, μπροστά σε ένα μία κατάσταση πίεσης και αυτό είναι η απόδειξη της απόλυτης «ανικανότητας», η οποία την διακρίνει.

«Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Μόνος ανεύθυνος, ο κύριος Μητσοτάκης», σχολίασε, χθες, στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έριξε με αυτές τις λίγες λέξεις, τη «γραμμή» την οποία θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα 24ωρα.

Είναι σαφές πως η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να χρεώσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό τα όσα συνέβησαν στην πρωτεύουσα και στα προάστια της, το εικοσιτετράωρο που προηγήθηκε. Τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην «Αττική Οδό» και τις άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χρεώνει», επίσης, στην κυβέρνηση, το γεγονός πως δεν υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο απεγκλωβισμού και παροχής βοήθειας σε όσους βρέθηκαν μέσα στα χιόνια, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα, μέσα στο χάος.

Παράλληλα, πάντως, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μπει σύσσωμο το «επιτελικό κράτος», αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διαχείριση της κρίσης, υπουργοί. Πρώτος, ο «πολυδιαφημισμένος» υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, δεν είναι μόνο ότι απέτυχαν στην πράξη να προστατεύσουν τους πολίτες από ένα καιρικό φαινόμενο που περίμεναν εδώ και δέκα ημέρες, αλλά και το γεγονός ότι όλοι μαζί -με πρώτο τον πρωθυπουργού- δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη που τους αναλογεί.

«Στις οθόνες μας ο αρμόδιος υπουργός και ο περιφερειάρχης για να ισχυριστούν ότι “κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική”! Το απόλυτο μπάχαλο του επιτελικού κράτους σε συνδυασμό με απύθμενο θράσος και πρωτοφανή κυνισμό. Και φυσικά η ευθύνη ανήκει πάντα κάπου αλλού. Άλλοτε στους πολίτες, άλλοτε στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλοτε στους “ασυνείδητους οδηγούς” και στην Αττική Οδό. Όλοι έχουν από μία ευθύνη σε αυτή τη χώρα εκτός από τον κ. Μητσοτάκη που διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ανεύθυνου Έλληνα», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...