Στον «Ευαγγελισμό» εμβολιάζονται σήμερα Κικίλιας και Τσίπρας

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δεύτερη μέρα εμβολιασμών των επαγγελματιών υγείας σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, την ώρα που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 4.600 αφού ακόμα 53 συμπολίτες έχασαν τη ζωή τους το προηγούμενο 24ωρο.

Σήμερα συνεχίζονται και οι συμβολικοί εμβολιασμοί των πολιτικών αρχηγών κατά του κατά του Covid-19 με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Ειδικότερα, στον «Ευαγγελισμό» θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Χθες στο ίδιο νοσοκομείο πήρε την πρώτη δόση του εμβολίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στο «Αττικόν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού η κυβέρνηση μετέτρεψε σε επικοινωνιακό σόου  την έλευση των πρώτων εμβολίων με τα νυχτερινά πλάνα της μακράς αυτοκινητοπομπής που παρακολουθήσαμε. 

Σήμερα γίνεται η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό αυτών των νοσοκομείων.

Σταδιακά η παραλαβή των εμβολίων

Η Ελλάδα παρέλαβε το Σάββατο, την πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Μετά τον δικό του εμβολιασμό χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για «ιστορική στιγμή», αλλά τόνισε πως «δεν είναι το τέλος ακόμα» και συμπλήρωσε ότι «το τέλος θα έρθει σταδιακά», ζητώντας την τήρηση των μέτρων.

Στο ίδιο ύφος οι δηλώσεις του λοιμωξιολόγου και μέλους της Επιτροπής, Νίκου Σύψα, ο οποίος ανέφερε ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, στο «Λαϊκό», καθώς τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του νοσοκομείου.

Μιλώντας στο Mega το βράδυ της Κυριακής επανέλαβε την ανάγκη να εμβολιαστεί γρήγορα το 70% του ελληνικού πληθυσμού «για να κάνουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες: «ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown για να συμπληρώσει το εξής:

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...