Στον ανακριτή οι ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό

Μοιραστειτε το

Από την άφιξη των δύο αδελφών στον ανακριτή

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή καταθέtουν σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ πριν από μία εβδομάδα. Στον ανακριτή αναμένεται να καταθέσει και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι ανήλικοι αναμένεται να αντικρούσουν τις κατηγορίες για σκοπούμενη σωματική βλάβη και να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό στον σταθμό του μετρό «Ομόνοια». Επίσης θα δώσουν εξήγηση και για την απείθεια που τους καταλογίζεται επειδή αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση των δύο αγοριών, αλλά και όπως φαίνεται να προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις της μητέρας τους, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν μετάνοια για τις πράξεις τους. Ταυτόχρονα, θα επικαλεστούν προκλητική συμπεριφορά του θύματος, το οποίο φέρεται να εκκίνησε τον διαπληκτισμό μαζί τους χωρίς να δηλώσει την ιδιότητα του, με αφορμή τη μη χρήση μάσκας από τους δύο μαθητές. 

Θα υποστηρίξουν ότι δέχθηκαν ισχυρή πρόκληση από τον σταθμάρχη, ο οποίος τους μίλησε προσβλητικά και τρομοκρατήθηκαν από την επιμονή του όταν βρέθηκαν και οι τρεις εκτός συρμού στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ειδικός φρουρός που φέρεται βρισκόταν σε συνεννοήσεις με τη μητέρα των δύο αγοριών το κρίσιμο διάστημα μετά το περιστατικό παρέχοντας συμβουλές. Ο ειδικός φρουρός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ωστόσο αναμένεται να αρνηθεί το κατηγορητήριο.

Στη διάθεση του ανακριτή είναι όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση, το οποίο και θα αξιολογηθεί ποινικά καθώς αποτυπώνει τις κινήσεις και τις πράξεις ενός εκάστου εμπλεκόμενου στον χώρο του συμβάντος.

Το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση, εφόσον ο δράστης έχει «καθαρό μητρώο» και δεν έχει καταδίκες για ανάλογα αδικήματα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...