Στις φυλακές Διαβατών κατόπιν… εορτής η Σ. Νικολάου

Μοιραστειτε το

Σοφία Νικολάου

Έπρεπε τα κρούσματα κορονοϊού να ξεπεράσουν τα 60, πριν… κινητοποιηθεί η ΓΓΑΠ για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Επιστολή διαμαρτυρίας έχουν στείλει εδώ και δύο εβδομάδες οι κρατούμενοι.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, θα βρίσκεται τη Δευτέρα στις φυλακές Διαβατών, στη σκιά των συνολικά 65 κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν καταγραφεί σε κρατουμένους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Όπως υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία, σε σχετική σημερινή της ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή, τόσο στις φυλακές Διαβατών, όσο και σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας έχουν ληφθεί αυστηρά, αλλά αναγκαία, μέτρα». Ωστόσο, οι κρατούμενοι έχουν στείλει επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης από τις 27 Οκτωβρίου, ωστόσο κανείς δεν τους απάντησε, ενώ μέχρι σήμερα η κ. Νικολάου τηρούσε σιγήν ιχθύος για το θέμα.

Αρχικά είχαν εντοπιστεί περίπου 12 κρούσματα, όμως με την αδιαφορία των αρμοδίων αυξήθηκαν δραματικά. Επίσης, μόλις προχθές μετέβη στις φυλακές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με τους κρατουμένους να καταγγέλλουν πως δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας για τους ίδιους. 

Σημειώνεται επίσης ότι στις δικαστικές φυλακές Διαβατών δεν υπάρχει γιατρός, άλλα μόνο ένας νοσοκόμος που έχει όλη τη φροντίδα των κρατουμένων.

Δείτε ΕΔΩ το χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.».

Στο θέμα τοποθετήθηκαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Διονύσης Καλαματιανός, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και καταγγέλλοντας την «προκλητική αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου στα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων» για ελέγχους.

Από την πλευρά της η ΓΓΑΠ, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκε να σημειώσει ότι η πανδημία και η κατάσταση στις φυλακές «δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...