Στις ΗΠΑ το 1/4 των κρουσμάτων Covid-19 και το 1/5 των θανάτων παγκοσμίως

Μοιραστειτε το

Κλινική Covid-19 σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας

AP Photo/Jae C. Hong

Ξεπέρασε χθες Σάββατο τα 22,1 εκατομμύρια ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν καταγραφεί πάνω από 370.000 (372.508) θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα, που παραμένει αντιμέτωπη με φοβερή έξαρση της πανδημίας, τους τελευταίους μήνες.

Οι ΗΠΑ υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη: έχουν καταγράψει το 24% των μολύνσεων και πάνω από το 19% των θανάτων.

Η χώρα ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα την 1η Ιανουαρίου· ένα εκατομμύριο κρούσματα προστίθενται στο σύνολο χονδρικά κάθε τέσσερις ημέρες έκτοτε.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πλέον κρίσιμη σε νότιες και δυτικές πολιτείες.

Κατά προβλέψεις που συγκεντρώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν φθάσει από τους 405.000 ως τους 438.000 περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η χώρα, όπου η επιβολή περιοριστικών μέτρων επαφίεται στις πολιτειακές και στις τοπικές αρχές, εναποθέτει τις ελπίδες της στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου, για να δοθεί τέλος στην πανδημία. Αλλά η συλλογική ανοσία θα χρειαστεί μήνες για να επιτευχθεί, έχουν προειδοποιήσει ειδικοί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...