Στις «επάλξεις» το ΚΙΝΑΛ για πιθανή εκλογική αναμέτρηση εντός του 2021

Μοιραστειτε το

Αν και ο πρωθυπουργός έχει αρνηθεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, στο Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνουν ότι έχουν πειστεί από τα λεγόμενα του

Μπορεί στον «πλανήτη» ΚΙΝΑΛ οι περισσότεροι να κινούνται στον ρυθμό των εσωκομματικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου, όμως φαίνεται ότι στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ασχολούνται έντονα με την πιθανότητα να υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το φθινόπωρο του 2021.

Αν και ο πρωθυπουργός έχει αρνηθεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, στο Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνουν ότι έχουν πειστεί από τα λεγόμενα του. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει από τα στελέχη του κόμματος της να είναι έτοιμα για παν ενδεχόμενο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει η εκτίμηση ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να προχωρήσει. Αφενός η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση, αφετέρου τα μηνύματα για τον τουρισμό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Επίσης, μελετώντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς τη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η φθορά να έχει αρχίσει να κάνει έντονη την παρουσία της γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συν της άλλης, η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να «σηκώσει» κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, μπορεί να βάλει σε «πειρασμό» τον Κ.Μητσοτάκη να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών, με σκοπό να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση μίας νέας, μεγάλης ήττας.

Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις, στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να επιδιώξει μία εκλογική αναμέτρηση εντός του 2021. Πάντως, γνωρίζουν ότι και το δικό τους έργο θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Μπορεί να έχουν ως στόχο την υπέρ τους αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δύναμης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με αύξηση των ποσοστών τους, ωστόσο έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Αρχικά, καταλαβαίνουν ότι μπορεί να πιεστούν σε περίπτωση δεύτερων εκλογών -υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τη μέθοδο της απλής αναλογικής- και από τα δύο πρώτα κόμματα. Επίσης, τους προβληματίζουν τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων τους να βλέπουν θετικά των Κ.Μητσοτάκη, αλλά και το συνεχές φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ προς μερίδα αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών στελεχών τους.

Παρ’ όλα αυτά, η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει από όλους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι μέχρι και συζήτηση για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων έχει γίνει, με κρούσεις προς συγκεκριμένα πρόσωπα σε αρκετές περιφέρειες της χώρας.

Μεγάλο πάντως ενδιαφέρον θα έχει το τι θα συμβεί στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό μία θέση βουλευτή να διεκδικήσει στο Λεκανοπέδιο ο νυν ευρωβουλευτής και διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κρητικός ευρωβουλευτής επιθυμούσε να είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2019, όμως συνάντησε ανυπέρβλητα εμπόδια σε εκείνη τη συγκυρία.

Όπως έλεγαν τότε οι κακές γλώσσες, η Φ.Γεννηματά απέτρεψε τον Ν.Ανδρουλάκη από το να είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της ΄Β Αθηνών, για τα «μάτια» του Ανδρέα Λοβέρδου. Πλέον, όμως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι σχέσεις της με τον πολύπειρο βουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είναι τεταμένες.

Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιο ντόμινο στις υποψηφιότητες της Αττικής, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να «μετακομίσει» από το Νότιο Τομέα της Αθήνας, στον Βόρειο, κίνηση που θα δημιουργούσε τεράστιο πονοκέφαλο στον Αν.Λοβέρδο – αν φυσικά το σενάριο γίνει πράξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.122 νέα κρούσματα στην Αττική και 285 στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...