Στις αγορές η Ελλάδα-Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο

Μοιραστειτε το

Στις αγορές βγαίνει για πρώτη φορά για το 2021 με την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Το «στοίχημα» να συγκεντρώσει η Ελλάδα το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη από πολλούς καλούς θεσμικούς επενδυτές (δηλαδή ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, επενδυτικούς οίκους και διαχειριστές κεφλαίων του εξωτερικού) βάζουν σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με την επιλογή να βγουν νωρίς εφέτος ξανά στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου.

Το βιβλίο προσφορών ανοίγει σήμερα -για πρώτη φορά το 2021- και θεωρείται βαρόμετρο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, εν μέσω και της αναταραχής που προκαλεί η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία. Χθες μάλιστα, τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων Ιταλίας και Ελλάδος στην δευτερογενή ομολόγων ήταν ουσιαστικά τα ίδια. 

Με την νέα έκδοση ομολόγου λήξεως 2031 ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον (pre-marketing που εκτιμάται πως θα οδηγεί σε προσφορές έως 15 δισ. ευρώ και τελικό επιτόκιο περίπου 0,7%-0,8%.  Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αντλήσει έως 2.5 δισεκατομμύρια. 

Η έξοδος στις αγορές ήταν προγραμματισμένη να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, αν δεν ξεσπούσε η πολιτική κρίση στην Ιταλία που, λόγω του υπέρογκου χρέους της, θεωρείται η μεγάλη ασθενής της Ευρώπης και ταράζει περισσότερο τα «νερά» των αγορών.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατεβαίνει στις εκλογέςAttica Bank: Αύξηση ρεκόρ κατέγραψαν οι καταθέσεις στις τράπεζες το 2020ΚΥΣΕΑ: Ποιες οι αποφάσεις για τον αρχηγό ΓΕΑ και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...