Στη ψήφο των 17αρηδων στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Με στόχο όχι μόνο να διατηρήσει τα πρωτεία στη ψήφο των νέων ανθρώπων, αλλά και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά που έχει από τη Νέα Δημοκρατία στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που θα πάνε για πρώτη φορά στις κάλπες.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί της Νέας Δημοκρατίας στα στρώματα της νεολαίας. Ακόμα και στην ήττα του καλοκαιριού του 2019, η Κουμουνδούρου διατήρησε την πρωτοκαθεδρία της στους νέους ανθρώπους – έστω και με μικρότερη διαφορά από ότι στο παρελθόν. Πλέον, με δεδομένη τη δυσαρέσκεια των νεαρών ηλικιών απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταρτήσει ένα ολόκληρο σχέδιο για να φέρει αυτό το δυναμικό κοινό στην «αγκαλιά» του.

Εδώ και μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται μετωπικά με τη κυβέρνηση στα θέματα Παιδείας, έχοντας αναγάγει την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως, σε νούμερα ένα στόχο του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε απέναντι στον νόμο για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέροντας στήριξη στην ακαδημαϊκή κοινότητα που αντιδρούσε στη μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, αλλά και πολιτική κάλυψη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας.

Ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μία κοινωνική ομάδα η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα ισχυρό εκλογικό κοινό, αλλά και να προσφέρει νέο «αίμα» στην -αδύναμη κατά γενική ομολογία- φοιτητική του παράταξη.

Από τον περασμένο κιόλας Μάρτιο, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμιζε σε όλους τους τόνους πως με το νέο σύστημα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και με τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, θα έμεναν εκτός ΑΕΙ χιλιάδες παιδιά. Μερικούς μήνες αργότερα, φαίνεται να δικαιώνεται, αφού σύμφωνα με υπολογισμούς, «χάθηκαν» περίπου 20.000 θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια της χώρας.

Τα παιδιά αυτά που έχασαν την ευκαιρία να σπουδάσουν σε κάποιο δημόσιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ φέτος, αλλά και εκείνα που πιθανότατα θα υποστούν το ίδιο σοκ του χρόνου, εξαιτίας των πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης, αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη προτεραιότητα. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δικαίωμα ψήφου έχουν πλέον και οι 17αρηδες, γεγονός που δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση, από κανένα κόμμα.

Εκτός από τους νέους αυτούς ψηφοφόρους, η Κουμουνδούρου θα ήθελε να προσεγγίσει και τις οικογένειες τους, που θα πρέπει να πληρώσουν πλέον χιλιάδες ευρώ σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο ή ΙΕΚ, για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα θέματα Παιδείας ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πλησιάσει τη νεολαία. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκρούστηκε σφοδρά με τη κυβέρνηση και για το ζήτημα της αστυνομικής καταστολής, που σε μεγάλο βαθμό εκδηλώθηκε εναντίον των νέων ανθρώπων.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει συνειδητά να ασχοληθεί με τη νεολαία, εκμεταλλευόμενος την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι της. Μάλιστα, εκτιμούν ότι η απόπειρα «εξαγοράς» των νέων -όπως ονόμασαν το freedom pass- απέτυχε παταγωδώς.

Εκτιμούν, επίσης, ότι την ίδια τύχη θα έχει και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 0.50 ευρώ, μεικτά την ημέρα, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μείζον ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι μόνο το να πείσει τη νεολαία ότι η κυβέρνηση είναι εχθρική απέναντι της, αλλά και ότι εκείνοι είναι ικανοί να της προσφέρουν προοπτική. Και φυσικά, να τη πείσουν να προσέλθει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης – Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...