Στη δημοσιότητα αλλά λογοκριμένο το συμβόλαιο με την Curevac

Μοιραστειτε το

© Negotin8 | Dreamstime.com

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα το συμβόλαιο που έχει συνάψει η Ε.Ε. με την Curevac για το εμβόλιο της κατά του νέου κορονοϊού, με μια σημαντική όμως παράμετρο: Έχει υποστεί λογοκρισία, όπως ακριβώς και όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στους ευρωβουλευτές!

Το άλλο σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση και ότι στην παρούσα φάση μεγαλύτερη αξία θα είχε να δούμε τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί με τις εταιρείες που έχουν ήδη αρχίσει να διανέμουν τα εμβόλια τους, δηλαδή τα συμβόλαια με Pfizer και Moderna.

Ρίχνοντας μια ματιά στο κείμενο παρατηρεί κανείς ότι λείπουν ολόκληρες σελίδες αλλά και επιμέρους αριθμοί ή φράσεις σε διάφορες παραγράφους και τα επίμαχα σημεία είναι καλυμμένα με γκρι χρώμα.

Την περασμένη εβδομάδα οι ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να «δουν» τη συμφωνία που έχει κάνει η Κομισιόν με την γερμανική εταιρεία Curevac, αλλά όπως σχολίασε το Spiegel εκτυλίχθηκαν σκηνές σαν να διακινούνται επτασφράγιστα κρατικά μυστικά.

Οι βουλευτές έπρεπε να είναι μόνοι τους, χωρίς τους βοηθούς τους, είχαν στη διάθεσή τους μόνο 45 λεπτά για να «μελετήσουν» τη συμφωνία των 60 και πλέον σελίδων, έπρεπε να είχαν παραδώσει τα κινητά τους τηλέφωνα, να υπογράψουν συμφωνία μη αποκάλυψης του περιεχομένου και επιτράπηκε μόνο να κρατήσουν γραπτές σημειώσεις.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...