Στη Γερμανία από την Ελλάδα άλλοι 91 αιτούντες άσυλο

Μοιραστειτε το

Αναχώρησε σήμερα αεροπορικώς από την Αθήνα ομάδα 91 αιτούντων άσυλο, που διέμεναν στα νησιά, με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει, πέρα από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους. και 243 παιδιά με τις οικογένειές τους, τα οποία πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, συνολικά 928 αιτούντες άσυλο.

Η εξέλιξη αυτή είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...