Στη Γαλλία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσσι – Η ατζέντα της συνάντησης με Μακρόν – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσσι έφτασε στο Παρίσι σήμερα  Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, για τριήμερη επίσκεψη. Αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας ενόψει κρίσεων στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα αναμένεται να επικεντρωθεί επίσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ηγέτης έφτασε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Orly, κοντά στο Παρίσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας στη σελίδα του στο Facebook. Τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσσι υποδέχτηκε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ζαν-Γιβς Λε Ντάριαν, ​​για μια συνέντευξη που ακολούθησε δείπνο στο Quai d’Orsay.

Η συνάντηση της Δευτέρας το πρωί με τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν θα είναι το αποκορύφωμα της επίσκεψης, σχεδόν δύο χρόνια μετά το tête-à-tête στο Κάιρο.

Συνεργασία σε σημαντικά περιφερειακά θέματα ασφάλειας

Η κρατική επίσκεψη θα ξεκινήσει με επίσημη τελετή υποδοχής τη Δευτέρα στο Les Invalides, ακολουθούμενη από συνέντευξη με τον Πρόεδρο Macron στο Elysee Palace και ένα σημείο Τύπου. Ο Abdel Fattah Al-Sissi θα συναντηθεί τότε με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Richard Ferrand, και τη δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo, πριν από ένα δείπνο στο Elysee Palace.

Τρίτη, θα πάει στην Αψίδα του Θριάμβου για ένα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πριν από τις  συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Jean Castex και τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Gérard Larcher.

Πηγή πλ. Le monde

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα