Στην Τουρκία συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου και ζητούντα Αντικύθηρα να περάσουν υπό τον έλεγχο τους

Μοιραστειτε το

Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως και ζητάνε τώρα τα Αντικύθηρα να περάσουν υπό τον διοικητικό τους έλεγχο, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Εστία». 

Σύμφωνα με το αφήγημα του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιουμίτ Γιαλίμ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Σοζκού και αναπαράγεται από πολλά τουρκικά μέσα, η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά τα τελευταία χρόνια τα Αντικύθηρα, Kucuk Cuca όπως τα αποκαλούν οι Τούρκοι, και τα εκμεταλλεύεται τουριστικά έχοντας χτίσει ξενοδοχεία.

Όπως σημειώνει ο Γιαλίμ, που είναι από τους εμπνευστές της θεωρίας ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας η χώρας μας κατοχή επί των Αντικυθήρων ελέγχει το θαλάσσιο πέρασμα των Κυθήρων που ενώνει το Αιγαίο Πέλαγος με την Μεσόγειο. «Επί του παρόντος, 19 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικοί βράχοι βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. Η «Θάλασσα των Νήσων» (σ.σ. το Αιγαίο) έχει μετατραπεί σε ελληνική λίμνη. Η Τουρκία φυλακίστηκε στις ακτές της Μικράς Ασίας» δηλώνει ο Γιαλίμ με τις απόψεις του να βρίσκουν μεγάλη απήχηση στην γειτονική χώρα και να χαίρουν προβολής από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο απόστρατος αξιωματικός και γεωπολιτικός – στρατιωτικός αναλυτής όμως δεν σταμάτα εκεί αλλά συνεχίζει ζητώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας του να απολύσει τον δήμαρχο του Κυθήρων, στα οποία υπάγονται διοικητικά τα Αντικύθηρα, και να ορίσει στην θέση του τούρκο διαχειριστή αφού το νησί, όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Ο δήμαρχος του νησιού Αντικύθηρα είναι Έλληνας πολίτης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις τοπικές διοικήσεις, ο δήμαρχος πρέπει να είναι Τούρκος πολίτης. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν έχει απολύσει μέχρι τώρα τον Έλληνα πολίτη που εκτελεί χρέη δημάρχου και δεν έχει διορίσει διαχειριστή» σημειώνει ο τούρκος αναλυτής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο Γιαλίμ, ήταν αυτός που πρώτος έθεσε δημόσια στην Τουρκία, θέμα υποτιθέμενης παράνομης κατοχής από τη χώρα μας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρία που αρχικά υιοθετήθηκε, για πολιτικούς λόγους, από το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και στη συνέχεια από την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών τους επιδιώξεων.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...