Στην Ουγγαρία τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν πια να υιοθετούν παιδιά

Μοιραστειτε το

Νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου να υιοθετούν παιδιά, ενέκρινε σήμερα Τρίτη το ουγγρικό κοινοβούλιο, όπου το εθνικιστικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Όρμπαν διαθέτει πλειοψηφία δύο τρίτων.

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε προτείνει η κυβέρνηση Όρμπαν, αναφέρει ότι παιδιά μπορούν να υιοθετούν μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια και όσοι ανύπαντροι λάβουν ειδική άδεια από το υπουργείο Οικογενειακών Θεμάτων.

Στην Ουγγαρία απαγορεύεται ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου.

Παράλληλα, το κοινοβούλιο τροποποίησε το Σύνταγμα, περιλαμβάνοντας καμία ντουζίνα νέα άρθρα, μεταξύ τους και ένα που ορίζει την οικογένεια ως την ένωση μεταξύ ενός πατέρα, που είναι άνδρας, και μιας μητέρας, που είναι γυναίκα, τροποποιώντας το ήδη υπάρχον άρθρο προκειμένου να αποκλείονται άλλοι τύποι οικογενειών.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, βάσει των οποίων ανύπαντροι ή μέλη των οικογενειών μπορούν να υιοθετούν παιδιά,«ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν ένα παιδί και αυτό σημαίνει ένας άνδρας και μία γυναίκα που είναι παντρεμένοι», ξεκαθαρίζει η υπουργός Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα.

Μέχρι πρότινος, τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν να υιοθετούν παιδιά, αν ο ένας σύντροφος υπέβαλε αίτηση υιοθεσίας ως ανύπαντρος.

Η υπουργός Οικογενειών Θεμάτων Καταλίν Νόβακ είναι μια συντηρητική πολιτικός που προωθεί το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...