Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Κορκονέα

Μοιραστειτε το

Δεκτή με πλειοψηφία 3-2 έκανε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της απόφασης του Εφετείου, σύμφωνα με την οποία ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Ωστόσο, η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, λόγω της ισχυρής μειοψηφίας που έκρινε ότι ορθώς αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον αστυνομικό βάσει του νέου ποινικού κώδικα.

Πρωτοδίκως, ο ειδικός φρουρός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Όμως, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικό, γεγονός που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με το σκεπτικό ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν τη δολοφονία.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...