Στην επίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνοντας την ατζέντα της αντιπαράθεσης με πανδημία και Παιδεία

Μοιραστειτε το

Μπορεί όλα τα βλέμματα χθες να ήταν στραμμένα στη Βουλή, εκεί που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η συζήτηση για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διευρύνει την ατζέντα της σύγκρουσης με τη κυβερνητική πολιτική, εντάσσοντας σε αυτή θέματα που θεωρούνται προνομιακά για τον ίδιο, όπως είναι η διαχείριση της πανδημίας και η Παιδεία.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το να ορίσει η ίδια το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση, επιδιώκοντας να μη γίνεται «ουρά» των εξελίξεων και των πρωτοβουλιών του Μεγάρου Μαξίμου. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει και να εξεταστεί η χθεσινή σκληρή στάση του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα των πυρκαγιών, αλλά και η απόφαση του να εντάξει στην ομιλία του τα καυτά θέματα της πανδημίας και της Παιδείας.

Είχε, άλλωστε, προηγηθεί η προχθεσινή του παρέμβαση μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου και στηλίτευσε το γεγονός ότι 85.000 νήπια θα μείνουν φέτος εκτός προσχολικής εκπαίδευσης. Με αυτή τη σφοδρή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επανεντάξει στη δημόσια συζήτηση τα προβλήματα της δημόσιας Παιδείας, που απασχολεί το σύνολο σχεδόν των λαϊκών οικογενειών. Αυτή τη φορά μέσω του αποκλεισμού χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.

Επίσης, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αφού πρώτα κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να εμβολιαστούν, τόνισε ότι ήρθε η ώρα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να ανοίξουν κανονικά, κατηγορώντας τη κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο σ’ αυτή την κατεύθυνση. «Για αυτό και η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα κλειστά σχολεία, σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρατείνουν για τρίτη χρονιά την καταστροφική τους πολιτική», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Τους προηγούμενους μήνες, η Κουμουνδούρου είχε σταθεί απέναντι στα κυβερνητικά νομοσχέδια για τα ΑΕΙ και τα σχολεία. Κοινό σημείο αναφοράς σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι η κατηγορία εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων (κολλεγίων, ιδιωτικών σχολείων) από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να αντιπαρατεθεί με τη κυβερνητική πολιτική και στο ζήτημα της πανδημίας, που όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά αντίθετα, γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο επιθετική. Τα «διαχωριστικά» μέτρα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στη κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας συνολικά, καταλογίζοντας της την ευθύνη για τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας το Μέγαρο Μαξίμου «στοχοποιεί» των μισό πληθυσμό της χώρας -που είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν πειστεί ακόμα για να κάνουν το εμβόλιο- καταλογίζοντας της ότι επενδύει πολιτικά στο «διχασμό» για να επιβιώσει πολιτικά.

Την ίδια στιγμή, συμπληρώνει, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τη αποσυμφόρηση των εστιών μετάδοσης του ιού, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι σχολικές τάξεις, παρότι βρισκόμαστε εντός του τετάρτου κύματος της πανδημίας. «Βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι στο τέλος της, όπως έχει προαναγγείλει ήδη τέσσερις φορές ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας προχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά του εμβολιαστικού προγράμματος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ένα κυβερνητικό σχέδιο που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες».

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα κοινωνικής συναίνεσης για την στήριξη του εμβολιασμού και όχι να επικρατήσουν λογικές κοινωνικού αυτοματισμού με απειλές απώλειας εισοδήματος ή απόλυσης» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύσει πολιτικά τόσο στις κυβερνητικές αστοχίες, όσο και στη κούραση των πολιτών από τα συνεχόμενα περιοριστικά μέτρα στη κοινωνική και οικονομική ζωή που έχουν επιβληθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...