Στην εισαγγελία του Μανχάταν οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Μοιραστειτε το

Στα χέρια του εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς βρίσκονται από τη Δευτέρα οι φορολογικές δηλώσεις του, Ντόναλντ Τραμπ. Τα έγγραφα έφτασαν στο γραφείο του αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που απέρριψε την προσφυγή του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας ζητούσε αυτά τα έγγραφα στο πλαίσιο μιας έρευνας που αρχικά επικεντρωνόταν στις καταβολές χρημάτων σε δύο γυναίκες που υποστήριζαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Στο μεταξύ, η έρευνα αυτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει τώρα κατηγορίες για φοροδιαφυγή, τραπεζική και ασφαλιστική απάτη.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούσαν να λάβουν τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε ο Τραμπ από το 2011 μέχρι το 2018, καθώς και εκείνες της εταιρείας του, του Trump Organization.

Από τον Αύγουστο του 2019, που ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς υπέβαλε πρώτη φορά το αίτημά του, ο Τραμπ και οι δικηγόροι του προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να εμποδίσουν την παράδοση των εγγράφων από τη λογιστική εταιρεία Mazars, που διαχειρίζεται τις φορολογικές υποθέσεις του μεγιστάνα επιχειρηματία.

Οι συνεργάτες του Βανς πήραν πρόσφατα κατάθεση από εργαζόμενους στην Deutsche Bank, το τελευταίο μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα που συνεργάζεται ακόμη με τον Τραμπ, ενώ μίλησαν και με εργαζόμενους στην ασφαλιστική εταιρεία Aon. Επίσης, πήραν και πάλι κατάθεση από τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, τον Μάικλ Κόεν, ο οποίος είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ότι ο πρώην πελάτης του και η εταιρεία του «φούσκωναν» ή υποβάθμιζαν τεχνητά την αξία των ιδιοκτησιών τους, ώστε να λαμβάνουν τραπεζικά δάνεια ή να μειώνουν τους φόρους τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, πρακτική που ακολουθούσαν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η εφημερίδα New York Times, αφού κατάφερε να πάρει στην κατοχή της φορολογικά έγγραφα μιας εικοσαετίας, δημοσίευσε μια μεγάλη έρευνα από την οποία συμπέραινε ότι ο Τραμπ κατάφερε να μειώσει στο μηδέν τις οφειλές του προς την εφορία στις 11 από τις 18 φορολογικές δηλώσεις που εξετάστηκαν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...