Στην Βουλή άλλη μια κυβερνητική μεθόδευση: Φωτογραφική διάταξη για «κολλητούς» ξενοδόχους | newsbreak

Μοιραστειτε το

Φωτογραφική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε μη σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπει ειδική οικονομική ενίσχυση σε συγκεκριμένη κατηγορία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη τροπολογία εγείρει εύλογα ερωτήματα για τη διακριτή ευνοϊκή αντιμετώπιση, με κρατική ενίσχυση μάλιστα, συγκεκριμένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπως και για το ποιοι εισηγήθηκαν την εν λόγω ειδική οικονομική ενίσχυση.

Οι όροι ένταξης στη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση δεν βοηθούν συνολικά τον πληττόμενο ξενοδοχειακό κλάδο σε όλη την επικράτεια, αλλά εγείρουν υποψίες και «σκιές» για συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και αθέμιτο ανταγωνισμό, απέναντι σε επιχειρήσεις του κλάδου που αγωνιούν να επιβιώσουν.

Με την εν λόγω τροπολογία στο Άρθρο 3 θεσπίστηκε ειδική οικονομική ενίσχυση για μια συγκεκριμένη κατηγορία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που πρέπει να έχουν τις εξής προϋποθέσεις:

α) να λειτουργούν καταλύματα όλο το έτος,
β) να έχουν πάνω από 50 εργαζομένους με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, αλλά και
γ) να πρόκειται να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο αναμόρφωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων τους.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι εύλογο: Πόσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα τηρούν τα παραπάνω κριτήρια για ένταξη στην εν λόγω οικονομική ενίσχυση;

Το θέμα έθιξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτηση 39 βουλευτών του:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα