Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της προχωρεί η Τράπεζα της Ελλάδος

Μοιραστειτε το

Σε προχωρημένες διαδικασίες για την αξιοποίηση έξι ακινήτων ιδιοκτησίας της βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου εντός του 2021. Τα δύο κτήρια βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας, το ένα οικόπεδο βρίσκεται επί της Κηφισίας, το ένα διατηρητέο είναι στον Πειραιά, ένα νεοκλασικό βρίσκεται στον Πύργο Ηλείας και ένα μικρότερο νεοκλασικό στη Σπάρτη. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αναθέσει σε εταιρεία για να τρέξει την έρευνα αγοράς για τη στρατηγική προετοιμασία του σχεδίου αξιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα κτήρια της οδού Ακαδημίας υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το διατηρητέο στον Πειραιά κοντά στον Πύργο υπάρχουν συζητήσεις για αξιοποίησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ για το νεοκλασικό στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Δήμο Πύργου.

Τα δύο κτήρια στην οδό Ακαδημίας 59 και 61 είναι συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. Τα κτήρια αυτά διαθέτουν υπόγεια, οκτώ ορόφους και στο ισόγειο στεγάζονται εμπορικά καταστήματα. Είναι κοντά στη Λυρική Σκηνή και πλησίον Πανεπιστημίου και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ στο κτήριο επί της Ακαδημίας 59 στεγάζεται και το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο.

Τα δύο αυτά οικήματα είναι ελεύθερα και υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη μακροχρόνια μίσθωσή τους ώστε να στεγάσει τμήματα και υπηρεσίες.

Από τον Δήμο Πύργου υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεοκλασικού στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας για μακροχρόνια μίσθωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως πιθανότατα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το καλοκαίρι.

Για το διατηρητέο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως υπάρχει ενδιαφέρον από την Ενωση Εφοπλιστών. Είναι στο κέντρο του Πειραιά, κοντά στον Πύργο του Πειραιά, εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων, και καλύπτει το μισό ενός οικοδομικού τετραγώνου, όπου το υπόλοιπο μισό είναι το κτήριο του ΝΑΤ.

Είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και διαθέτει τρεις ορόφους γραφείων και ισόγειο κατάστημα, καθώς και δύο υπόγεια. Παρά το ενδιαφέρον, θα πρέπει να προκηρυχθεί ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός και η εικόνα για την αξιοποίηση ή και την αγορά του κτιρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε 2-3 μήνες.

Προς αξιοποίηση είναι η έκταση στην Κηφισίας που περιλαμβάνει οικόπεδο, πολυκατοικία και κινηματογράφο. Το οικόπεδο είναι εμβαδού 2.780 τ.μ., στο οποίο έχει κτιστεί επταώροφη πολυκατοικία του 1954 και ο θερινός κινηματογράφος Ελληνίς.

Τέλος, στα σκαριά είναι επίσης και η αξιοποίηση ενός μικρότερου συγκριτικά κτηρίου στη Σπάρτη, για το οποίο οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη για τη μίσθωση από τον Δήμο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...